Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Indisk kylling

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

13. juni 2019
En skøn hverdagsret i form af en indisk one pot ret, med kylling, aubergine og masser af velsmag.

Opskrift på indisk kylling

En skøn hverdagsret i form af en indisk one pot ret, med kylling, aubergine og masser af velsmag.

Vi har opskriften fra bogen: “One pot“, skrevet af Mette Mølbak. Hun siger følgende om opskriften:

“Der sker noget magisk, når garam masala, spidskommen og karry bliver forenet i en gryde med kylling og tomater.

En lille bid af Indien på en tirsdag.”


Antal: 4 personer

Indisk kylling

En skøn hverdagsret i form af en indisk one pot ret, med kylling, aubergine og masser af velsmag.
Forfatter: Muusmann Forlag
Ret: Hovedret
Køkken: Indisk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time

Ingredienser

  • 1 stk. Hel Kylling
  • 2 stk. Løg
  • 4 fed Hvidløg
  • 1 stk. Auberginer
  • 5 cm Ingefær
  • 1 tsk. Garam Masala
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 2 tsk. Karry
  • 1 tsk. Korianderfrø Knuste
  • 0.5 tsk. Nelliker
  • Olivenolie
  • Smør
  • 1 dåse Flåede tomater
  • 250 gram Cherrytomater Halverede
  • 3 deciliter Hønsebouillon
  • 1 deciliter Creme Fraiche 38 %
  • 1 stk. Lime kun saften
  • Salt

TILBEHØR

  • 1 stk. Blomkål
  • 2 deciliter Cashewnødder Saltede
  • 1 bundt Koriander Frisk
  • Lime Evt.

Sådan gør du

  • Skræl løgene og skær dem i ringe.
  • Pil hvidløget og skær det i skiver.
  • Skær auberginen i tern.
  • Riv ingefæren.
  • Bland alle krydderierne sammen i en skål.
  • Del kyllingen i otte stykker og brun dem af i en rummelig stegegryde i lige dele smør og olivenolie.
  • Tag stykkerne op på en tallerken, når de er brunet.
  • Skru ned for varmen.
  • Tilsæt løg og hvidløg og steg, til de bliver klare.
  • Tilsæt aubergine, ingefær og alle krydderierne.
  • Steg i 5 minutter.
  • Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden.
  • Tilsæt flåede tomater og cherrytomater.
  • Tilsæt bouillon, så det dækker, og lad retten simre i ca. 40-50 minutter, til kyllingen er mør.
  • Tilsæt til sidst cremefraichen og smag saucen til med salt og lime.
  • Riv blomkålen på et rivejern og kom den i en skål.
  • Server retten med den revne blomkål, hakkede cashewnødder, masser af frisk koriander og evt. ekstra lime.