x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Indisk kylling

MUUSMANN FORLAG | 13. juni 2019

En skøn hverdagsret i form af en indisk one pot ret, med kylling, aubergine og masser af velsmag.

Vi har opskriften fra bogen: “One pot“, skrevet af Mette Mølbak. Hun siger følgende om opskriften:

“Der sker noget magisk, når garam masala, spidskommen og karry bliver forenet i en gryde med kylling og tomater.

En lille bid af Indien på en tirsdag.”


Indisk kylling

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Muusmann Forlag

Ingredienser

  • 1 stk. Hel Kylling
  • 2 stk. Løg
  • 4 clove Hvidløg
  • 1 stk. Auberginer
  • Ingefær 5 cm
  • 1 tsk. Garam Masala
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 2 tsk. Karry
  • 1 tsk. Korianderfrø Knuste
  • 0.5 tsk. Nelliker
  • Olivenolie
  • Smør
  • 1 can Flåede tomater
  • 250 gram Cherrytomater Halverede
  • 3 deciliter Hønsebouillon
  • 1 deciliter Creme Fraiche 38 %
  • Limesaft Saften fra 1/1 lime
  • Salt

TILBEHØR

  • 1 stk. Blomkål
  • 2 deciliter Cashewnødder Saltede
  • Koriander Et bundt. Friske.
  • Lime Evt.

Sådan gør du

  • Skræl løgene og skær dem i ringe.
    Pil hvidløget og skær det i skiver.
    Skær auberginen i tern.
    Riv ingefæren.
    Bland alle krydderierne sammen i en skål.
    Del kyllingen i otte stykker og brun dem af i en rummelig stegegryde i lige dele smør og olivenolie.
    Tag stykkerne op på en tallerken, når de er brunet.
    Skru ned for varmen.
    Tilsæt løg og hvidløg og steg, til de bliver klare.
    Tilsæt aubergine, ingefær og alle krydderierne.
    Steg i 5 minutter.
    Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden.
    Tilsæt flåede tomater og cherrytomater.
    Tilsæt bouillon, så det dækker, og lad retten simre i ca. 40-50 minutter, til kyllingen er mør.
    Tilsæt til sidst cremefraichen og smag saucen til med salt og lime.
    Riv blomkålen på et rivejern og kom den i en skål.
    Server retten med den revne blomkål, hakkede cashewnødder, masser af frisk koriander og evt. ekstra lime.

Om forfatteren


Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

Vi har opskriften fra bogen: "One pot" fra Muusmann Forlag.