
Opskrift på indisk kylling
En skøn hverdagsret i form af en indisk one pot ret, med kylling, aubergine og masser af velsmag.
Vi har opskriften fra bogen: “One pot“, skrevet af Mette Mølbak. Hun siger følgende om opskriften:
“Der sker noget magisk, når garam masala, spidskommen og karry bliver forenet i en gryde med kylling og tomater.
En lille bid af Indien på en tirsdag.”

Indisk kylling
Ingredienser
- 1 stk. Hel Kylling
- 2 stk. Løg
- 4 fed Hvidløg
- 1 stk. Auberginer
- 5 cm Ingefær
- 1 tsk. Garam Masala
- 1 tsk. Spidskommen
- 2 tsk. Karry
- 1 tsk. Korianderfrø Knuste
- 0.5 tsk. Nelliker
- Olivenolie
- Smør
- 1 dåse Flåede tomater
- 250 gram Cherrytomater Halverede
- 3 deciliter Hønsebouillon
- 1 deciliter Creme Fraiche 38 %
- 1 stk. Lime kun saften
- Salt
TILBEHØR
- 1 stk. Blomkål
- 2 deciliter Cashewnødder Saltede
- 1 bundt Koriander Frisk
- Lime Evt.
Sådan gør du
- Skræl løgene og skær dem i ringe.
- Pil hvidløget og skær det i skiver.
- Skær auberginen i tern.
- Riv ingefæren.
- Bland alle krydderierne sammen i en skål.
- Del kyllingen i otte stykker og brun dem af i en rummelig stegegryde i lige dele smør og olivenolie.
- Tag stykkerne op på en tallerken, når de er brunet.
- Skru ned for varmen.
- Tilsæt løg og hvidløg og steg, til de bliver klare.
- Tilsæt aubergine, ingefær og alle krydderierne.
- Steg i 5 minutter.
- Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden.
- Tilsæt flåede tomater og cherrytomater.
- Tilsæt bouillon, så det dækker, og lad retten simre i ca. 40-50 minutter, til kyllingen er mør.
- Tilsæt til sidst cremefraichen og smag saucen til med salt og lime.
- Riv blomkålen på et rivejern og kom den i en skål.
- Server retten med den revne blomkål, hakkede cashewnødder, masser af frisk koriander og evt. ekstra lime.