ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Iberico Presa

ANNY FOGSGAARD SøSTRøM | 22. august 2018
Den lækre og smagfulde Ibérico-gris serveret med sauterede grøntsager og hjemmelavet hvidløgssmør.

Den lækre og smagfulde Ibérico-gris serveret med sauterede grøntsager og hjemmelavet hvidløgssmør.


Iberico Presa

Den lækre og smagfulde Ibérico-gris serveret med sauterede grøntsager og hjemmelavet hvidløgssmør.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Middelhavet
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Anny Fogsgaard Søstrøm

Ingredienser

Iberico Presa

  • 1 kilogram Iberico Presa
  • 1 deciliter Olivenolie til stegning
  • 1 bundt Frisk timian
  • 6 fed Hvidløg
  • 1 stk. Citron
  • Krydderier salt og peber

Hvidløgssmør med persille

  • 250 gram Smør
  • 1 bundt Bredbladet persille
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 tsk. Dijonsennep
  • Krydderier salt og peber

Sauterede grøntsager

  • 1 stk. Chili
  • 4 stk. Skalotteløg
  • 4 fed Hvidløg
  • 2 stk. Pærer
  • 2 stk. Porre
  • 250 gram Champignon
  • 1 deciliter Olivenolie
  • 100 gram Smør
  • Krydderier salt og peber

Sådan gør du

Iberico Presa

  • Krydr kødet godt med salt og peber og lad det trække cirka 30 minutter ved stuetemperatur.
  • Opvarm en stor pande eller stegegryde og brun kødet godt på begge sider i olien. Lad det få en stegeskorpe, før du vender det, da for meget venden rundt på kødet vil afkøle panden og gøre det svært for kødet at opnå en god stegeskorpe. 
  • Læg kødet i et ildfast fad. Læg citron skåret i skiver, timian og hele hvidløgsfed ved kødet. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i 15 minutter.
  • Tag stegen ud af ovnen og tildæk den med et rent viskestykke. Lad den stå og hvile i 15 minutter for at holde kødsaften inde i kødet.

Hvidløgssmør med persille:

  • Tag smørret ud af køleskabet og lad det få stuetemperatur.
  • Skyl og hak persillen fint og pres hvidløgene. 
  • Rør blødt smør, presset hvidløg, dijonsennep og finthakket persille sammen. Smag til med salt og peber.
  • Sæt smørret i køleskabet. 
  • Tag det ud cirka 30 minutter før servering. 

Sauterede grøntsager: 

  • Skær chili i tynde skiver og fjern kernerne. 
  • Pil skalotteløg og hvidløg. Hak skalotteløgene fint og skær hvidløg i tynde skiver.  
  • Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.
  • Skyl pærerne, lad skrællen sidde på.
  • Fjern kernehusene.
  • Rens champignon og skær både dem og pærer i skiver.
  • Skyl estragon og hak den fint.
  • Varm smør og olie op i en stor pande og steg grøntsagerne ved middel varme, til de tager en smule farve. 
  • Tilsæt finthakket estragon og steg videre i 5-7 minutter, afhængig af hvor sprøde du ønsker grøntsagerne. 
  • Smag til med salt og peber.  

Servering:

  • Skær kødet i skiver og server det med sauterede grøntsager, hvidløgssmør og evt. kogte eller bagte kartofler.

Om forfatteren