Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hyldeblomstsorbet

Mona8. september 2021
Hjemme hos os elsker vi hjemmelavet hyldeblomstsaft, så udover at drikke saften, så er det dejligt at få saften som en forfriskende sorbet en varm sommerdag.

Opskrift på hyldeblomstsorbet

Mit bud på en lækker hyldeblomstsorbet, der kan laves med kun 5 ingredienser.

Hjemme hos os elsker vi hjemmelavet hyldeblomstsaft, så udover at drikke saften, så er det dejligt at få saften som en forfriskende sorbet en varm sommerdag.

Opskriften er lavet på en ismaskine, men i bunden af opskriften har jeg tips til hvordan du kan lave sorbeten uden.


Antal: 1250 gram

Hyldeblomstsorbet

Hjemme hos os elsker vi hjemmelavet hyldeblomstsaft, så udover at drikke saften, så er det dejligt at få saften som en forfriskende sorbet en varm sommerdag.
Forfatter: Mona
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Dansk
Keyword: Is, Sødt, Sommer
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

Hyldeblomstsorbet

  • 50 gram Flormelis
  • 6 stk. Pasteuserede æggehvider
  • 600 milliliter Vand
  • 600 milliliter Hyldeblomstsaft
  • 2 stk. Lime

Sådan gør du

  • Kom flormelis og æggehvider i en skål.
  • Pisk dem stive med f.eks. en el-pisker.
  • Bland vand og hyldeblomstsaften sammen i en anden skål.
  • Pres limesaften ned i væsken og riv lidt limeskal i den.
  • Brug en dejskraber til at få din stivpiskede æggehvider ned i væsken.
  • Vend den forsigtigt rundt i væsken. Det virker som noget tyndt pjask der er skilt og aldrig bliver til en is. Men hav blot lidt tålmodighed.
  • Kom væsken i en ismaskine og kør den i 30-40 minutter.
  • Kom den i en bøtte med låg og sæt den i fryseren.
  • Når du skal spise sorbeten, så er det en god ide at tage den ud af fryseren 5-10 minutter før.

Noter

Hyldeblomstsorbet uden ismaskine

Hvis du ikke har en ismaskine, så kan du blot hælde din ufærdige sorbetmasse direkte i fryseren i en bøtte med låg.
Du skal "blot" tage den ud af fryseren og røre i den hver 10. minut og sætte den tilbage på frost, den første time.
Den bliver selvfølgelig ikke lige så god som med en ismaskine, men den smager stadig dejligt.