
Opskrift på hyldeblomstsorbet
Mit bud på en lækker hyldeblomstsorbet, der kan laves med kun 5 ingredienser.
Hjemme hos os elsker vi hjemmelavet hyldeblomstsaft, så udover at drikke saften, så er det dejligt at få saften som en forfriskende sorbet en varm sommerdag.
Opskriften er lavet på en ismaskine, men i bunden af opskriften har jeg tips til hvordan du kan lave sorbeten uden.

Hyldeblomstsorbet
Ingredienser
Hyldeblomstsorbet
- 50 gram Flormelis
- 6 stk. Pasteuserede æggehvider
- 600 milliliter Vand
- 600 milliliter Hyldeblomstsaft
- 2 stk. Lime
Sådan gør du
- Kom flormelis og æggehvider i en skål.
- Pisk dem stive med f.eks. en el-pisker.
- Bland vand og hyldeblomstsaften sammen i en anden skål.
- Pres limesaften ned i væsken og riv lidt limeskal i den.
- Brug en dejskraber til at få din stivpiskede æggehvider ned i væsken.
- Vend den forsigtigt rundt i væsken. Det virker som noget tyndt pjask der er skilt og aldrig bliver til en is. Men hav blot lidt tålmodighed.
- Kom væsken i en ismaskine og kør den i 30-40 minutter.
- Kom den i en bøtte med låg og sæt den i fryseren.
- Når du skal spise sorbeten, så er det en god ide at tage den ud af fryseren 5-10 minutter før.