
Opskrift på hvide asparges med rejer & sauce mousseline
Denne opskrift kan (afhængig af mængden) bruges som en frokost, forret eller hovedret. Retten er en hyldes til de hvide asparges der har hovedrollen selvom den suppleres op med en sauce mousseline, gulerødder og rejer.

Hvide asparges med rejer & sauce mousseline
Ingredienser
- 1 bundt Asparges Hvide
- 1 spsk. Sukker
- 1 spsk. Salt
- 1 bundt Gulerødder Minigulerødder
- 1 spsk. Olie Trøffelolie eller en god olivenolie
- 120 gram Rejer Søkogte. Kan erstattes af fjordrejer
Sauce
- 250 gram Smør
- 4 stk. Æggeblommer
- 0.5 stk. Citron kun saften
- Salt Efter smag
- 2 deciliter Fløde
Sådan gør du
Sous Vide Hvide Asparges
- Man skal skrælle den hvide asparges, for at få en god oplevelse.
- Den skal skrælles hele vejen rundt, lige som hvis man skræller en kartoffel.
- Der må ikke være helligdage, så man får trevler i munden.
- Den nemmeste måde at skrælle dem på er, at man holder fast ved hovedet og skræller ned mod bunden af sit asparges. Hovedet skal ikke skrælles og den nederste 1/3 skal skæres fra. Den er for bitter.
- Drys herefter dine asparges med en smule salt og sukker på hver side og vakuumpak dem.
- Tilbered dem i sous vide/vandbad i 2,5 timer ved 55 grader og de er klar til servering.
- De hvide asparges smager fantastisk på denne måde, da de ikke mister noget smag til kogevandet. Derudover bliver væsken inde i dine asparges.
Sous Vide Gulerødder
- Skyl gulerødderne og skræl dem hvis de kræver det.
- Vores minigulerødder er fine, så de blev ikke skrællet.
- Gulerødderne vendes i trøffelolien og vakuumpakkes.
- Tilbered dem i sous vide/vandbad i 2,5 timer ved 55 grader og de er klar til servering.
Sauce Mousseline
- Nøglen til at lykkedes med en vellykket ægte sauce er de rigtige temperaturer. Så sørg for at de forskellige ingredienser har stuetemperatur når du går i gang.
- Med andre ord, smelt smørret i god tid og lad det køle lidt af. Den her version af saucen er lavet i en tykbundet gryde.
- Smelt smørret i en gryde over lav varme og lad det køle lidt af. Hæld fløden i en skål og pisk den til flødeskum.
- Brug en ren gryde til at piske æggeblommerne, salt og citronsaften over lav varme.
- Pisk i længere tid og hårdere end du lige regner med. Når det tykner en smule skal der tilsættes smør, meget lidt af gangen - mens der stadig piskes hårdt.
- Bliv ved med at tilsætte smørret langsomt og når alt smørret er brugt, vendes flødeskummen i saucen.
Servering
- Placer dine asparges i midten af tallerkenen. Hæld saucen på den nederste tredjedel og server med kogte rejer, sous vide minigulerødder og pynt gerne med spiselige blomster