
Opskrift på hvid gløgg
Om du staver det “gløgg” eller “glögg”, så er det en skøn drik, der hører sig til i den danske jul!
Traditionelt set laves den på rødvin eller portvin, men hvid gløgg er faktisk et virkelig lækkert alternativ til den helt traditionelle røde variant.
Hvid gløgg kommer gerne i lidt flere forskellige varianter sammenlignet med rød gløgg, synes jeg i hvert fald. Det er nok fordi, det jo ikke er en klassiker på samme måde som den røde. Nogle bruger nelliker til hvid gløgg, andre gør ikke, nogle kommer lidt hyldebærsaft i, mens andre bruger citronsaft… Blot for at nævne nogle få variationer. Der er mange flere!
Det her er opskriften som jeg synes den smager dejligt juleagtigt!
Hvid gløgg opskrift
https://fb.watch/8r_cn7wSOa/
Hvid gløgg
Ingredients
- 2 deciliter Appelsinsaft
- 1 deciliter Citronsaft
- 7 deciliter Æblejuice
- 2 tsk. Vaniljesukker
- 2 Stjerneanis
- 0.5 tsk. Kardemomme frø
- 3 Kanelstang
- 1 tsk. Hele nelliker
- 0.5 tsk. Peber friskkværnet
- 70 centiliter Hvidvin 1 flaske
- 2 deciliter Rom hvid
- Sukker til smag
Instructions
- Hæld appelsinsaft og citronsaft i en mellemstor gryde. Du kan også bruge saften fra 2 økologiske appelsiner og 1 økologisk citron og tilsætte appelsinskallerne og citronskallen til gryden. På den måde får du endnu mere smag til gløggen.
- Tilsæt nu æblejuice og alle krydderierne (ikke sukkeret).
- Lad det koge ind i et kvarters tid uden låg.
- Sluk for komfuret og lad blandingen afkøle lidt, inden den hældes på et glas.
- Lad glasset stå i køleskabet i 2 timer (eller længere. Jo længere tid, jo kraftigere bliver smagen).
- Hæld hvidvin og gløggblandingen i en gryde og lad det varme op. Det er vigtigt, at det ikke begynder at koge. Smag til med sukker og hvid rom (du kan også bruge mørk rom) og fordel rommen i glas, eventuelt tilsat rosiner og mandelsplitter.