Go Back
+ servings
Servings: 8 personer

Hvid gløgg

Opskriften som jeg synes den smager allermest juleagtigt! Skønt alternativ til den klassiske røde gløgg. Kogt med julens dejligste varme krydderier.
Author: Benjamin
Keyword: Alkohol, drik, Fest, Jul, Rom
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 2 deciliter Appelsinsaft
  • 1 deciliter Citronsaft
  • 7 deciliter Æblejuice
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 2 Stjerneanis
  • 0.5 tsk. Kardemomme frø
  • 3 Kanelstang
  • 1 tsk. Hele nelliker
  • 0.5 tsk. Peber friskkværnet
  • 70 centiliter Hvidvin 1 flaske
  • 2 deciliter Rom hvid
  • Sukker til smag
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

    1. Hæld appelsinsaft og citronsaft i en mellemstor gryde. Du kan også bruge saften fra 2 økologiske appelsiner og 1 økologisk citron og tilsætte appelsinskallerne og citronskallen til gryden. På den måde får du endnu mere smag til gløggen.
    2. Tilsæt nu æblejuice og alle krydderierne (ikke sukkeret).
    3. Lad det koge ind i et kvarters tid uden låg.
    4. Sluk for komfuret og lad blandingen afkøle lidt, inden den hældes på et glas.
    5. Lad glasset stå i køleskabet i 2 timer (eller længere. Jo længere tid, jo kraftigere bliver smagen).
    6. Hæld hvidvin og gløggblandingen i en gryde og lad det varme op. Det er vigtigt, at det ikke begynder at koge. Smag til med sukker og hvid rom (du kan også bruge mørk rom) og fordel rommen i glas, eventuelt tilsat rosiner og mandelsplitter.

Noter