x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hvedesurdejsbrød

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 4. september 2019
Nemt og lækkert surdejsbrød med sprød skorpe

Hvis du også er helt vild med surdejsbrød og dens sprøde skorpe med svampet krumme, så er den her opskrift LIGE i din boldgade!

Hvedesurdejsbrød


 

– Og hvis du er i humør til at imponere familie eller gæster med virkelig lækkert hjemmebag, så garanterer jeg dig, at det her brød er svaret.

Hvedesurdejsbrød

Jeg nyder i fulde drag, at jeg langt om længe har fået helt styr på min egen surdej, så nu skal der VIRKELIG bages surdejsbrød! Og dette hvedesurdejsbrød blev HAMMERlækkert.

Jeg lod mit brød hæve i en hævekurv, fordi det giver et rigtig pænt brød, når det er færdigt. Har du ingen hævekurv, kan du eventuelt lave din egen:

  1. Find en aflang plastikbeholder og et viskestykke frem. Du kan faktisk lave dit brød i lige den form, du har en beholder til: Rund, aflang, firkantet eller noget helt fjerde.
  2. Læg et viskestykke i bunden af plastikbøtten og drys med mel.
  3. Kom dejen op i bøtten, og du er i gang.

Hvedesurdejsbrød

Nemt og lækkert surdejsbrød med sprød skorpe
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 1 Brød
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 4 deciliter Vand Koldt
  • 5 gram Gær
  • 1 spsk. Groft salt
  • 1 deciliter Surdej
  • 600 gram Hvedemel

Sådan gør du

    1. Kom vand og gær i en røreskål og opløs gæren i vandet.
    2. Tilsæt herefter surdej og salt og rør det sammen.
    3. Tilføj mel lidt ad gangen, så alle klumper røres ud i dejen.
    4. Lad dejen køre i røremaskinen i cirka 10-15 minutter ved middel hastighed, indtil dejen begynder at slippe skålens sider.
    5. Sæt dejen på køl tildækket med husholdningsfilm.
    6. Lad dejen koldhæve i 8-10 timer.
    7. Tag dejen ud af køleskabet og vend den ud på et meldrysset bord.
    8. Fold dejen ind til midten og pres samlingen sammen.
    9. Fold så den anden side ind og tryk samlingen godt sammen.
    10. Gentag. Nu står du med et stramt brød, som er klar til at efterhæve.
    11. Kom brødet op i en meldrysset hævekurv. Samlingen på brødet skal vende opad.
    12. Dæk brødet med et viskestykke og lad det efterhæve i 2 timer.Hvedesurdejsbrød
    13. Forvarm ovnen på 250 grader varmluft, og lad bagepladen varme op inde i ovnen.
    14. Vend det nu efterhævede brød forsigtigt ud af hævekurven. Jeg brugte en pizzaplade med bagepapir til at vende brødet over på for at bevare luften i brødet.Hvedesurdejsbrød
    15. Skær et dybt snit i brødet. Se videoen nedenfor, hvor jeg viser dig hvordan. Snittet skal hjælpe brødet til at hæve endnu mere op, hvilket jeg dog ikke helt lykkedes med i denne omgang.
    16. Sæt forsigtigt brødet i ovnen.
    17. Bag først brødet i 10 minutter ved 250 grader varmluft.Hvedesurdejsbrød
    18. Skru herefter temperaturen ned på 230 grader varmluft og lad brødet bage i yderligere 20 minutter.
    19. Tag det færdige brød ud af ovnen og lad det køle af på en bagerist, inden du skære det ud.

    Hvedesurdejsbrød
    Hvedesurdejsbrød

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.