x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hummus

Muusmann Forlag | 18. februar 2019
Med ristede mandler og rosmarin 

En opskrift på den klassiske mellemøstlige snack/forret: Hummus. Det kan laves i mange variationer, men man kommer aldrig udenom kikærter, olivenolie og hvidløg.

Vi har opskriften fra bogen “Nødder” og her er der ristede mandler og timian på toppen af den dejlige hummus.

Hummus kan både bruges som en dip eller til at smøre direkte på f.eks. fladbrød.

Hummus

Med ristede mandler og rosmarin 
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: mellemøsten, Sauce, Snack
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 3 Portioner
Forfatter: Muusmann Forlag

Ingredienser

  • 125 gram Pastinak Eller persillerødder. Skrællet vægt
  • 3 spsk. Olivenolie Ekstra jomfruolivenolie
  • 2 spsk. Vand Koldt. Kan sagtens være op til 3 spsk.
  • 100 gram Mandler
  • 4 clove Hvidløg
  • 4 stk. Frisk timian Kviste
  • 3 deciliter Kikærter Kogte, ca. 200 gram
  • 1 stk. Citron 1 lille usprøjtet citron
  • Salt Himalayasalt 

Sådan gør du

  • Skræl rodfrugterne og skær dem i små tern.
    Kom dem i et ildfast fad, bland med ½ spsk olie og ½ spsk koldt vand og bag dem ret møre i ovnen ved 175 °C varmluft i ca. 30 minutter. 
    Tørrist 2⁄3 af mandlerne på en mellemvarm pande, men kun så de lige begynder at dufte, de må ikke brune. 
    Pil hvidløgsfeddene. Skyl og slyng rosmarinen og kasser stænglerne. 
    Kør de bagte rodfrugter med kikærter, ristede mandler, hvidløg, fintrevet skal og saften af citronen, 2 spsk vand, 1 ½ spsk olie og bladene fra 2 af rosmarinkvistene på en foodprocessor, til du har en cremet hummus.
    Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis den er for tør.
    Smag til med salt. 
    Finthak de resterende rosmarinblade og grofhak de resterende mandler, og svits begge i den resterende olie et par minutter for lav varme. 
    Server hummussen med rosmarinblandingen på. 

Om forfatteren


Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Nødder", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link