
Opskrift på hoisin sauce (sous vide)
Hjemmelavet og lækker hoisinsauce. Denne opskrift er lavet med sous vide teknikken, men ingredienserne kan selvfølgelig bruges en mere “almindelig” tilberedningsform.
Vi har opskriften fra bogen: “Grill bedre med sous vide“, hvor forfatteren Peter Friehling skriver følgende om opskriften:
“Mit bud på en sødlig, krydret hoisinsovs med fin peanutsmag. Lav den selv, og oplev en helt anden dybde og krydring end de meget søde, købte sovse. Hoisinsovs er velegnet til marinering af alle kødtyper, både lyse og mørke.”

Hoisin sauce (sous vide)Hjemmelavet og lækker hoisinsauce. Denne opskrift er lavet med sous vide teknikken, men ingredienserne kan selvfølgelig bruges en mere "almindelig" tilberedningsform.
Ingredienser
- 50 gram Peanuts usaltede
- 2 spsk. Tamarind
- 1.5 deciliter Sojasauce
- 200 gram Brun farin
- 1 stk. Lime saft og skal
- 4 fed Hvidløg
- 1 tsk. Chiliflager knuste
- 2 spsk. Sesamolie
- 0.5 tsk. Peber sichuan
- Stjerneanis kerner fra 1
- 1 stk. Hele nelliker
- 1 cm Kanelstang 1 cm
- 1 tsk. Fennikelfrø
- 0.5 deciliter Riseddike
Sådan gør du
- Bland og vakuumpak alle ingredienserne.
- Tilbered i 2 timer ved 85 °C sous vide.
- Blend.
- Jeg foretrækker den lidt grov i strukturen, men du kan også blende den helt glat.
- Fyld på atamonskyllede glas.