x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet tortilla chips

Per Asmussen | 15. juni 2018
Perfekt til nachos

Hjemmelavet tortilla chips. Perfekt til nachos, den lækre snack eller forret. I bund og grund er det ikke så svært at lave dem. Det er “bare” friturestegte tortilla pandekager krydret med lidt salt.

Hjemmelavet tortilla chips

Perfekt til nachos
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Forret, friture, Junk Food de Luxe, Mexico, Snack, Tilbehør
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 20 stk. Tortillas Majs- eller hvedepandekager.
  • Olie Smagsneutral
  • Salt

Sådan gør du

  • Skær tortilla pandekagerne i trekanter. Hvis du har en pizza-slicer, så brug den og skær dem ud som du ville skære en pizza.
    Tortilla chips
    I bund og grund er der tre forskellige måder at lave dem:
     
    • Friturestegt
    • Pandestegt
    • Ovnstegt
     

    Friturestegt

    Tilbered dem ved 170 grader i et par minutter. De skal være sprøde uden at branke. Pas på med at komme for mange i ad gangen, da de ikke må ligge oven på hinanden. Det tager typisk 2-3 minutter.
     

    Pandestegt

    Varm olien op i en gryde til 170 grader. Hvis du ikke har et termometer, så kan du tjekke olien ved at sætte en spids af en tortilla ned i olien. Hvis den bobler omkring den, så er olien klar. Igen pas på med at komme for mange i ad gangen, da de ikke må ligge oven på hinanden. Det tager typisk 2-3 minutter.
     

    Ovnstegt

    Vend dine tortilla chips i olie og læg dem på et bageplade beklædt med bagepapir. Det er en lidt langsommelig proces, men det er vigtigt at de alle får olie og ikke lægger oven på hinanden.
    Tortilla chips
    Tilbered dem i ovnen i alt fra 7-15 minutter ved 180 grader almindelig ovn. De skal være gyldne.
    Tortilla chips
     
    Fælles for dem alle er, at de skal placeres på fedtsugende papir når de kommer op.
    Drys salt på og lad dem køle af og de er klar til servering.

Noter

Dine tortilla chips passer perfekt til en omgang hjemmelavet nachos.

Om forfatteren