Rund sandwich med is og kiks

Opskrift på hjemmelavet sandwich-is
Vores udgave af den lækre klassiker, Sandwich-is, består af to runde kakaokiksebunde med en lækker, hjemmelavet is inden i.

Antal: stk.
Hjemmelavet sandwich-is
Rund sandwich med is og kiks
Ingredienser
- 280 gram Brun farin
- 100 gram Smør smeltet
- 2 stk. Æg
- 2 tsk. Vaniljesukker
- 0.25 tsk. Salt fint
- 0.5 tsk. Bagepulver
- 100 gram Kakao pulver
- 250 gram Hvedemel
- 4 stk. Pasteuserede æggeblommer
- 4 spsk. Flormelis
- 1 stk. Vaniljestang kornene (kan evt. erstattes af 2 tsk. vanillesukker).
- 0.5 liter Piskefløde
Sådan gør du
Kiks:
- Bland først de tørre ingredienser. Hæld alt i røremaskines skål og rør dejen sammen. Alternativt kan du bruge en almindelig elpisker - brug dejkrogene. Når dejen er sammenhængende, tages den op af skålen og æltes sammen i hånden til en fast klump. Tilsæt en smule vand, hvis den er svær at samle. Stil gerne dejen køligt en times tid. Rul dejen ud i cirka 2 millimeters tykkelse med en kagerulle. Stik den ud til runde kager med en udstikkerform eller et glas (her er brugt en form på cirka 7,5 cm i diameter). Prik eventuelt et fint mønster med en spisepind eller en anden spids genstand. Kiksene bages cirka 10 min. ved 200°C (hold øje med at kanterne ikke bliver sorte). Efter afkøling lægges de i fryseren, så de er kolde, når isen kommer imellem.
Is:
- Du kan lave isen på to måder, nemlig med eller uden ismaskine:
Med ismaskine:
Bland alle ingredienserne i en skål. Hæld blandingen i ismaskinen og start den. Kør til isen er færdig/ismaskinen stopper.Uden ismaskine:
Pisk fløden til flødeskum. Vend æggeblommer, vanilje og flormelis i. Hæld isen i en form og sæt den i fryseren.
Sammenlægning af kiksene:
- Når kiksene skal lægges sammen, kan det gøres på to forskellige måder: 1. Isen hældes i en form, cirka 2 centimeter høj. Når isen er halvfrossen og fast, udstikkes den med samme form som kiksene, hvorefter stykket lægges imellem de to kiks og tilbage i fryseren. 2. En klat halvfrossen is lægges på en kiks, og de to kiks klemmes sammen. Det bliver pænest, hvis man venter med at skrabe/skære overskydende is væk, til sandwichen har været i fryseren, og isen er helt frosset. Det er vigtigt, at issandwichene ikke bliver mast, når de bliver lagt i fryseren. Da isen ikke er helt frossen endnu, kan man let få mast/trykket isen ud af dem. Når først de er helt frosne, kan de dog let stables i en kasse.