Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet rødkål med valnødder og figner

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er medejer og chefredaktør på GastroFun. Han har arbejdet som skolelærer i over 10 år, bl.a. i madkundskab, hvor han har skrevet alle sine opskrifter selv. Thomas er vild med krydderier, og eksperimenterer lige nu en masse med det asiatiske køkken. Og så er hans nye yndlingsgrej en trykkoger. Du finder ham enten på GastroFuns kontor eller i TV-køkken. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

10. december 2022
Hjemmelavet rødkål er en fast del af danskernes julebord, uanset om det er julefrokosten eller juleaften. Denne udgave, der indeholder bl.a. figner, valnødder og har en masse gode julesmage.
Hjemmelavet rødkål med figner og valnødder

Opskrift på hjemmelavet rødkål med valnødder og figner

Hjemmelavet rødkål er en fast del af danskernes julebord, uanset om det er julefrokosten eller juleaften.

Vi har haft den tidligere Masterchef Jul vinder Morten Elenhardt Bournonville med i vores TV køkken og han har delt hans dejlige udgave, der bl.a. indeholder figner, valnødder og har en masse gode julesmage.


Hjemmelavet rødkål med figner og valnødder
Servings: 4 personer

Hjemmelavet rødkål med valnødder og figner

Hjemmelavet rødkål er en fast del af danskernes julebord, uanset om det er julefrokosten eller juleaften. Denne udgave, der indeholder bl.a. figner, valnødder og har en masse gode julesmage.
Author: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Grej

Ingredients

  • 1 stk. Rødkål mellemstort 
  • Andefedt eller smør til stegningen
  • 1 deciliter Balsamico
  • 1 stk. Kanelstang
  • 1 stk. Stjerneanis
  • 2 spsk. Honning eller 1-2 spsk. sukker
  • 200 gram Figner tørrede
  • 100 gram Valnødder

Instructions

  • Skær rødkålen – ikke alt for fint, der må gerne være lidt struktur i kølen efter tilberedning.
  • Sauter kålen i andefedt eller smør.
  • Tilsæt honning/sukker, kanel, stjerneanis, salt, peber og balsamico. Vend godt rundt i kålen og lad det simre under låg i ca. 15-20 minutter.
  • Smag på kålen undervejs og vurder hvornår du syntes der er nok anis smag og fjern din stjerneanis hvis du ikke ønsker mere smag fra denne.
  • Hvis der er meget væske tilbage i gryden, så kog videre nogle minutter uden låg så det fordamper næsten helt.
  • Hak valnødder groft og skær fignerne i strimler (fjern stilken fra fignerne). Tilsæt til kålen.
  • Smag kålen til og juster salt, syre, sødme efter dine præferencer.