
Opskrift på hjemmelavet rødkål med valnødder og figner
Hjemmelavet rødkål er en fast del af danskernes julebord, uanset om det er julefrokosten eller juleaften.
Vi har haft den tidligere Masterchef Jul vinder Morten Elenhardt Bournonville med i vores TV køkken og han har delt hans dejlige udgave, der bl.a. indeholder figner, valnødder og har en masse gode julesmage.

Hjemmelavet rødkål med valnødder og figner
Grej
- 1 Sauterpande eller stor tykbundet gryde
Ingredients
- 1 stk. Rødkål mellemstort
- Andefedt eller smør til stegningen
- 1 deciliter Balsamico
- 1 stk. Kanelstang
- 1 stk. Stjerneanis
- 2 spsk. Honning eller 1-2 spsk. sukker
- 200 gram Figner tørrede
- 100 gram Valnødder
Instructions
- Skær rødkålen – ikke alt for fint, der må gerne være lidt struktur i kølen efter tilberedning.
- Sauter kålen i andefedt eller smør.
- Tilsæt honning/sukker, kanel, stjerneanis, salt, peber og balsamico. Vend godt rundt i kålen og lad det simre under låg i ca. 15-20 minutter.
- Smag på kålen undervejs og vurder hvornår du syntes der er nok anis smag og fjern din stjerneanis hvis du ikke ønsker mere smag fra denne.
- Hvis der er meget væske tilbage i gryden, så kog videre nogle minutter uden låg så det fordamper næsten helt.
- Hak valnødder groft og skær fignerne i strimler (fjern stilken fra fignerne). Tilsæt til kålen.
- Smag kålen til og juster salt, syre, sødme efter dine præferencer.