ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet rødkål med valnødder og figner

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 10. december 2022
Hjemmelavet rødkål er en fast del af danskernes julebord, uanset om det er julefrokosten eller juleaften. Denne udgave, der indeholder bl.a. figner, valnødder og har en masse gode julesmage.
Hjemmelavet rødkål med figner og valnødder

Hjemmelavet rødkål er en fast del af danskernes julebord, uanset om det er julefrokosten eller juleaften.

Vi har haft den tidligere Masterchef Jul vinder Morten Elenhardt Bournonville med i vores TV køkken og han har delt hans dejlige udgave, der bl.a. indeholder figner, valnødder og har en masse gode julesmage.


Hjemmelavet rødkål med figner og valnødder
Antal: 4 personer

Hjemmelavet rødkål med valnødder og figner

Hjemmelavet rødkål er en fast del af danskernes julebord, uanset om det er julefrokosten eller juleaften. Denne udgave, der indeholder bl.a. figner, valnødder og har en masse gode julesmage.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Grej

Ingredienser

  • 1 stk. Rødkål mellemstort 
  • Andefedt eller smør til stegningen
  • 1 deciliter Balsamico
  • 1 stk. Kanelstang
  • 1 stk. Stjerneanis
  • 2 spsk. Honning eller 1-2 spsk. sukker
  • 200 gram Figner tørrede
  • 100 gram Valnødder

Sådan gør du

  • Skær rødkålen – ikke alt for fint, der må gerne være lidt struktur i kølen efter tilberedning.
  • Sauter kålen i andefedt eller smør.
  • Tilsæt honning/sukker, kanel, stjerneanis, salt, peber og balsamico. Vend godt rundt i kålen og lad det simre under låg i ca. 15-20 minutter.
  • Smag på kålen undervejs og vurder hvornår du syntes der er nok anis smag og fjern din stjerneanis hvis du ikke ønsker mere smag fra denne.
  • Hvis der er meget væske tilbage i gryden, så kog videre nogle minutter uden låg så det fordamper næsten helt.
  • Hak valnødder groft og skær fignerne i strimler (fjern stilken fra fignerne). Tilsæt til kålen.
  • Smag kålen til og juster salt, syre, sødme efter dine præferencer.

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv – de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.