Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet rabarbersirup

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

24. juni 2018
Vi giver dig en opskrift på en dejlig rabarbersirup, der kan bruges til saftevand, drinks, dressing og på yoghurt.

Opskrift på hjemmelavet rabarbersirup

Vi giver dig en opskrift på en dejlig rabarbersirup, der kan bruges til saftevand, drinks, dressing og på yoghurt.


Antal: 1 Liter

Hjemmelavet rabarbersirup

Vi giver dig en opskrift på en dejlig rabarbersirup, der kan bruges til saftevand, drinks, dressing og på yoghurt.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Drikke
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time

Ingredienser

  • 1 liter Vand
  • 100 gram Sukker
  • 800 gram Rabarber

Sådan gør du

  • Bring vand og sukker lige under kogepunktet, så sukkeret bliver opløst.
  • Imens rengøres rabarberne og skæres i mindre stykker.
  • Når rabarberne er snittet i mindre stykker, komme de kop i sukkerlage og sættes til at småkoge i 20-30 minutter, indtil alle rabarberne er kogt møre.
  • Lad de kogte rabarber stå i små 10 minutter og trække efter at der er slukket for blusset.
  • Sigt nu rabarberne fra igennem en sigte og pres det sidste saft ud af rabarberne med bagsiden af en ske.
  • Hæld siruppen på flasker og sæt låg på. 
  • Når siruppen er kold er den klar til brug. Husk at opbevare den på køl.
  • Kom evt. siruppen på plastikflasker som ikke er helt fyldte og kom dem i fryseren indtil de skal bruges. På den måde kan man have lækker sommersirup til hele året.