ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet nuggets (kalkun)

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 11. februar 2020

Dejlige og hjemmelavede kalkunnuggets. 

Kalkun kan tit ende med at blive lidt tørt, da det er meget fedtfattigt. Ved at “lukke” det inde i en panering, holder man på saften og kraften og får et super godt resultat.

De er krydret ret kraftigt, da især cayennepeberet spiller godt sammen med den milde kalkunsmag.

Hjemmelavet nuggets (kalkun)


Antal: 3 personer

Hjemmelavet nuggets (kalkun)

2 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 300 gram Kalkunbryst
  • 2 tsk. Salt
  • 1 tsk. Peber fra kværn
  • 1 tsk. Hvidløgspulver
  • 1 tsk. Løgpulver
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 2 stk. Æg
  • Panko kan erstattes af rasp
  • 2 deciliter Olie neutral

Sådan gør du

  • Skær kalkunbrystet i mindre stykker (2 x 3 cm) .
    Kom stykkerne i en pose sammen med krydderierne.
    Luk posen til og ryst den godt og grundigt, så al kødet bliver dækket af krydderier.
    Tilsæt melet i posen og gentag rystningen. Alle stykkerne skal dækkes af melet.
    Pisk æg sammen i en flad tallerken og lav en tallerken med panko/rasp.
    Vend kalkunstykkerne i æg og så i panko.
    Steg dem på en pande i olie.
    Kom først dine nuggets på panden når olien er varm. Test olien med lidt panko/vand. Når olien bobler op omkring det, så er olien klar.
    Steg dem i cirka 3 minutter på hver side ved middel høj varme (på mit komfur er det 9 ud af 14). 
    Når de føles lidt faste, er de færdige. 
    Lad de færdige nuggets dryppe af på er fedtsugende papir inden servering.
    Hjemmelavet nuggets (kalkun)
    Hjemmelavet nuggets (kalkun)

Noter

Pas på med at komme for mange nuggets på panden ad gangen, da det sænker oliens temperatur for meget.
Steg hellere halvdelen og hold de andre lune ved 100 grader i ovnen i mellemtiden.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.