
Opskrift på hjemmelavet nachos
Ay, Caramba! Så er der Tex-Mex med et twist: Hjemmelavet nachos med pulled pork rester. Og ja, hvem elsker egentlig ikke nachos?
Traditionelt set består nachos af varme majs-/tortilla chips dækket af smeltet ost eller en ostesovs samt jalapeños.
Retten blev angiveligt skabt lige syd for den mexicansk-amerikanske grænse i 1943 af restaurantejer, Ignacio Anaya. Det var efter fyraften, og kokken var gået hjem, så da en gruppe amerikanske soldaters hustruer troppede op i restauranten, måtte Ignacio handle hurtigt.
Han brugte, hvad han lige fandt til sin rådighed i køkkenet: Bløde tortillaer, som han skar ud i trekanter og smed i frituren, toppet med ost og skiver af jalapeños. Hele herligheden kom han i ovnen.
Kvinderne var fornøjede og spurgte Ignacio om navnet på retten. Ignacios øgenavn var “Nacho”, så han svarede, at det var Nacho’s especiales (spansk for “Nachos specialitet”) – og herefter endte retten med faktisk at blive hans specialitet. Som tiden og årene gik, blev rettens navn forkortet til “Nachos”.
– og som det ofte er med kendte retter, findes der naturligvis flere udgaver af baggrundshistorien. Ikke desto mindre er nachos blevet superpopulære, både som snack og faktisk måltid.
I dag er det en sand caféklassiker, der ofte serveres med kylling. Jeg havde nogle pulled pork-rester, som jeg besluttede mig for at få brugt. Du udskifter selvfølgelig bare med kylling, hvis det er dét, du foretrækker og har liggende, men du kan også sagtens bruge for eksempel hakket oksekød.

Hjemmelavet nachos
Ingredienser
- Tortillachips jeg brugte en stor pose
- 150 gram Pulled Pork tilberedt - kan for eksempel udskiftes med kylling eller andet tilberedt kød
- 100 gram Mozarella revet
- 100 gram Cheddar ost revet
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Find en skål.
- Kom revet mozarella og revet cheddar i skålen.
- Bland det sammen.
- Tag et ovnfast fad.
- Åbn posen med tortillachips. Hæld først en tredjedel af chipsene i fadet i ét lag. Vi fordeler ingredienserne i 3 lag, så der er kød og ost hele vejen igennem. Fordel herefter en tredjedel af dit valgte kød ovenpå chipsene.
- Slut af med en tredjedel af den revne ost.
- Gentag processen og tilføj endnu et lag af chips, kød og ost:
- Og afslut med et tredje lag af de resterende chips, kød og ost.
- Sæt fadet i ovnen. Da kødet er færdigtilberedt på forhånd, gælder det bare om at osten skal smeltes godt. Tiden afhænger af din ovn, men det tager cirka 15-20 minutter. Hold øje med osten undervejs.
- Tag de færdige nachos ud af ovnen.
- Servér straks, for eksempel med guacamole, salsa og creme fraiche.