Go Back
+ servings
Servings: 2 personer

Hjemmelavet nachos

Byens bedste hjemmelavet nachos i dit eget hjem. Sprøde, salte og "ostede"! Mexicansk med et twist. "Luksusversion" med pulled pork.
Author: Per Asmussen
Ret: Forret, Frokost, Snack
Køkken: Amerikansk
Keyword: Aftensmad, Kylling, Mexico, pulled pork, Rester, Tilbehør
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • Tortillachips jeg brugte en stor pose
  • 150 gram Pulled Pork tilberedt - kan for eksempel udskiftes med kylling eller andet tilberedt kød
  • 100 gram Mozarella revet
  • 100 gram Cheddar ost revet
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Find en skål.
  • Kom revet mozarella og revet cheddar i skålen.
  • Bland det sammen. 
  • Tag et ovnfast fad.
  • Åbn posen med tortillachips. Hæld først en tredjedel af chipsene i fadet i ét lag. Vi fordeler ingredienserne i 3 lag, så der er kød og ost hele vejen igennem. Fordel herefter en tredjedel af dit valgte kød ovenpå chipsene.
  • Slut af med en tredjedel af den revne ost.
  • Gentag processen og tilføj endnu et lag af chips, kød og ost:
  • Og afslut med et tredje lag af de resterende chips, kød og ost.
  • Sæt fadet i ovnen. Da kødet er færdigtilberedt på forhånd, gælder det bare om at osten skal smeltes godt. Tiden afhænger af din ovn, men det tager cirka 15-20 minutter. Hold øje med osten undervejs.
  • Tag de færdige nachos ud af ovnen.
  • Servér straks, for eksempel med guacamole, salsa og creme fraiche.

Noter

Du kan også sagtens bruge de færdige kyllingestrimler fra supermarkedets kølemontre - de smager faktisk helt ok!
Hvis du bruger rå kylling, for eksempel kyllingebrystfilet, kan du starte med at lægge de hele bryster på panden og stege dem - de skal ikke tilberedes helt færdige, da de ellers risikerer at blive tørre efter turen  i ovnen. Lad dem forblive en smule rosa. Trevl herefter brysterne ved hjælp af to gafler og fordel strimlerne henover chipsene, inden de sættes i ovnen.
Hvis du vil tilføje jalapeños eller oliven, eller begge dele, kommer de bare med i lagene, inden det sættes i ovnen.