Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet marcipan

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

5. december 2019

Opskrift på hjemmelavet marcipan

Mmmhhh marcipanbrød og julekonfekt! Marcipan, ja, det smager altså bare virkelig dejligt.

Når du laver marcipanen selv, så smager den på den ene side akkurat som den, du køber færdiglavet – altså, den smager jo af marcipan! På den anden side smager den også bare meget bedre og af mere!

Hjemmelavet marcipan

I den færdigkøbte fra supermarkedet er der typisk både mandler, vand, sukker og glukosesirup – det vil sige, at den indeholder én eller anden form for stivelse. Den hjemmelavede udgave indeholder kun mandler, sukker og vand, så procentmæssigt er indholdet af mandler højere end den færdigkøbte. Og det kan helt sikkert smages.

“Men hjemmelavet marcipan, uha, det må være svært!” Niks, det er helt overraskende nemt! Så der er ingen undskyldning for ikke at lave konfekten helt fra bunden af i år.

 

Hjemmelavet marcipan opskrift


Antal: 1 rulle

Hjemmelavet marcipan

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 200 gram Mandler
  • 100 milliliter Vand
  • 100 milliliter Sukker eller rørsukker

Sådan gør du

    1. Smut først mandlerne og lad dem afkøle. De skal være helt kolde, inden du skal bruge dem.
    2. Hæld sukker og vand i en gryde og bring det i kog.Hjemmelavet marcipan
    3. Tag gryden af varmen, når sukkeret er helt opløst i vandet, og lad det stå og køle af.
    4. Kom de afkølede, smuttede mandler i en blender og start maskinen.Det er nødvendigt at stoppe op et par gange undervejs for at skrabe kanterne og bunden af blenderen. Fortsæt indtil mandlerne er hakket til helt fint mandelmel.Hjemmelavet marcipanHjemmelavet marcipan
    5. Hæld herefter lidt efter lidt den afkølede sukkersirup med over i blenderen, imens blenderen kører. Mandelmelet og sukkersirupen vil begynde at samle sig, og din marcipan er færdig, når den stadig er fugtig, men ikke klistrer.
    Hjemmelavet marcipan
    Hjemmelavet marcipan
    Hjemmelavet marcipan