x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet karrysalat

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 3. januar 2020

Karrysalat er bare så godt, når det er hjemmelavet! Det hører sig selvfølgelig til på julefrokostbordet og ovenpå sildemaden, men det er også super at toppe en kartoffelmad af med. Eller at komme i en klassisk club sandwich fyldt med kylling og sprød bacon!

Så hvis du står med frokost-tjansen, så er det ret oplagt at røre en karrysalat sammen – det tager ikke mere end et kvarter!

Her får du min opskrift på en hjemmelavet karrysalat, der tager kegler hver gang.

 

Hjemmelavet karrysalat opskrift


Hjemmelavet karrysalat

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 1 skål
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen

Ingredienser

Mayonnaise:

  • 2 stk. Æggeblommer
  • 2 tsk. Dijonsennep
  • 15 milliliter Æblecidereddike
  • 3 gram Salt
  • Peber 10 drej fra kværnen
  • 3 deciliter Rapsolie cirka

Karrysalat

  • 50 gram Creme Fraiche 1/2 dl
  • 25 milliliter Honning
  • 1 spsk. Karry gerne World’s Best Curry Powder Project
  • 2 stk. Æg kogt smilende
  • Æbler 1-2 stk. - pigeon, ingrid marie eller belle de boskop
  • 1 stk. Rødløg lille
  • Kapers 1 glas
  • Cornichoner 20-30 stk.

Sådan gør du

  • 1.    Pisk æggeblommer, dijon, eddike, salt og peber sammen i en skål (plast eller glas).
    2.    Tilsæt olien en lille smule ad gangen mens du pisker.
    3.    Tilføj olie indtil du har en meget tyk mayonnaise.
    4.    Tilsæt creme fraiche, honning og karrypulver og rør godt sammen.
    5.    Smag til med salt og peber.
    6.    Skær æg og æbler i tern.
    7.    Hak løg, kapers og cornichoner groft.
    8.    Rør det hele sammen med mayonnaisen.
    9.    Stil den på køl til den skal spises. Den kan med fordel laves en dag i forvejen, så smager karryen mere igennem.

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.