x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet hvidløgssmør med persille

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 1. juli 2019

Nem hjemmelavet kryddersmør til grillkødet – med kun 5 ingredienser.

Kryddersmør er helt fantastisk til grillmaden til sommer – og til en masse andre skønne retter i løbet af året. Prøv for eksempel at smøre det på et godt stykke brød eller lade det smelte udover en saftig hakkebøf eller steak. Du kan også putte det i den rygende varme, bagte kartoffel.

Denne kryddersmør er lavet med både persille og hvidløg, og persille er med til at neutralisere hvidløgsånden lidt – så det er endnu en grund til, at de to er en god kombi 😉

Det smarte ved at lave hjemmelavet kryddersmør, eller bare almindelig smør, er, at det er en super måde at spare lidt penge: Når fløden herhjemme synger på sidste vers, eller når der er et slagtilbud i supermarkedet (så slår jeg nemlig til!), så giver jeg mig i kast med lækker, hjemmelavet smør.

Da smør jo er frysevenligt, gør det heller intet, at det bliver lavet i god tid, inden det skal bruges. 

Da vi så småt begyndte at nærme os grillsæsonen, besluttede jeg mig derfor for at få lavet en ordentlig portion! 

Det blev til en superskøn persillesmør med hvidløg. Smør er meget nemmere at lave, end man skulle tro. Jeg tog udgangspunkt i denne hjemmelavede smør. Se med her.


Hjemmelavet hvidløgssmør med persille

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 days
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 125 gram
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 0.5 liter Fløde
  • 0.5 deciliter Kærnemælk
  • Salt til smag
  • 2 clove Hvidløg
  • 1 bunch Persille

Sådan gør du

    1. Find en plastbeholder.
    2. Hæld fløde og kærnemælk heri.
    3. Bland det sammen.Hjemmelavet smør
    4. Kom låg på.
    5. Lad blandingen stå under låg i 24 timer ved stuetemperatur.
    6. Efter 24 timer sættes den nu syrnede masse på køl i yderligere 24 timer.
    7. Efter 24 timer på køl er massen stivnet.Hjemmelavet smør
    8. Kom massen i en røremaskine med piskeris på.
    9. Pisk indtil det begynder at dele sig i smør og kærnemælk - denne proces tager ca. 20 min.Hjemmelavet smør
    10. Fyld en stor skål med vand.
    11. Tag smørret op af røreskålen og kom det over i skålen med vand.
    12. Pres væsken ud af smørret og klem smørret sammen til én stor klump.Hjemmelavet smør
    13. Find en mellemstørrelse skål.
    14. Læg smørklumpen over i skålen.
    15. Pres hvidløget oveni smørret. Se eventuelt hele processen i denne video:
    16. Hak persillen fint og kom den ligeledes ned til smørret.
    17. Tilsæt lidt salt - hellere lidt ad gangen end for meget.
    18. Rør det hele sammen.
    19. Smag eventuelt til med mere salt.
    Servér dit hjemmelavede kryddersmør med det samme, sæt det på køl eller frys det ned til senere brug. I køleskabet kan smørret holde sig et par dage.Hjemmelavet hvidløgssmør med persilleHjemmelavet hvidløgssmør med persilleHjemmelavet hvidløgssmør med persille

Noter

Du kan selvfølgelig også vælge at lave dit kryddersmør uden at lave smørret helt fra bunden først.
I så fald køber du bare en færdig smør og tilsætter persille og hvidløg.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.