Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet falafel

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

25. maj 2018

Opskrift på hjemmelavet falafel

Her er en nem, lækker opskrift på falafler, der efter en tur i frituregryden smager fantastisk.

Hvad er falafel? Det er en vegetarisk frikadelle der stammer fra Palæstina.

 


Antal: 4 Portioner

Hjemmelavet falafel

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 8 minutter

Ingredienser

  • 800 gram Kikærter Udblødte (fra dåse)
  • 2 clove Hvidløg
  • 1 bunch Persille Frisk
  • 3 stk. Æg
  • 2 tsk. Salt
  • 1 bunch Koriander Frisk
  • 1 tsk. Chili
  • 4 tsk. Spidskommen
  • 2 spsk. Rasp
  • 1 stk. Løg
  • 2 spsk. Citronsaft

Sådan gør du

  • Start med at hakke løget i grove, store stykker og bland dem i en blender sammen med alle ingredienserne.
    Blend det til en fars og lad den hvile i 30 minutter.
    Tænd din frituregryde op 175 grader og form dejen som frikadellestørrelses boller direkte ned i olien (brug ikke kurven, da de vil "brænde" sig fast til olien. De er klar når de er sprøde hele vejen rundt, det tager typisk 6-8 minutter.
    Læg dem på fedtsugende papir og server straks.

Noter

Som alternativ til en frituregryde kan du varme smagsneutral olie op i en gryde/pande.