Opskrift på hjemmelavet falafel
Her er en nem, lækker opskrift på falafler, der efter en tur i frituregryden smager fantastisk.
Hvad er falafel? Det er en vegetarisk frikadelle der stammer fra Palæstina.

Hjemmelavet falafel
Ingredienser
- 800 gram Kikærter Udblødte (fra dåse)
- 2 clove Hvidløg
- 1 bunch Persille Frisk
- 3 stk. Æg
- 2 tsk. Salt
- 1 bunch Koriander Frisk
- 1 tsk. Chili
- 4 tsk. Spidskommen
- 2 spsk. Rasp
- 1 stk. Løg
- 2 spsk. Citronsaft
Sådan gør du
- Start med at hakke løget i grove, store stykker og bland dem i en blender sammen med alle ingredienserne. Blend det til en fars og lad den hvile i 30 minutter. Tænd din frituregryde op 175 grader og form dejen som frikadellestørrelses boller direkte ned i olien (brug ikke kurven, da de vil "brænde" sig fast til olien. De er klar når de er sprøde hele vejen rundt, det tager typisk 6-8 minutter. Læg dem på fedtsugende papir og server straks.