x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet churros

CASPER SOBCZYK | 29. maj 2020

Min opskrift på Churros.

Churros (eller spanskrør som de hedder på dansk) er en friturestegt (dybstegt) kagedej, der i bund og grund minder om vandbakkelse. 

De spises typisk med kanelsukker eller flormelis på.

I Spanien spises de typisk til morgen hvor de dyppes i varm chokolade.


Hjemmelavet churros

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Forfatter: casper sobczyk

Ingredienser

  • 5 deciliter Vand
  • 60 gram Smør
  • 50 gram Sukker
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Vaniljepulver
  • 1 tsk. Kanel
  • 350 gram Hvedemel
  • 2 stk. Æg
  • 1 liter Olie smagsneutral (til stegningen)
  • Flormelis til at drysse henover bagefter

Sådan gør du

  • Bland vand, sukker, salt, smør, vanilje sammen i en gryde.
    Sæt gryden på et varmt blus og varm det op indtil smørret er smeltet og det begynder at småboble.
    Hæld melet i og pisk massen sammen, så den er så glat som muligt.
    Rør et æg i et ad gangen, og pisk indtil dejen er blød og smidig.
    Stil dejen i køleskabet i cirka 25 minutter, så den bliver lidt fastere.
    Lav en friture med olien (varm den op til omkring 180 grader - hvis du gør det i en gryde, så kan du tjekke om den er varm nok ved stikke træsiden fra en tændstik eller et brødstykke ned i olien - det skal syde omkring det for at den er varm nok).
    Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl.
    Lad dine churros koge i olien i et par minutter til de er gyldenbrune.
    Vend dem undervejs.
    Læg de færdige churros på fedtsugende papir.
    Drys med flormelis og server straks.

Om forfatteren


Kok

Følg mig på Instagram her