Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet churros

Casper-Sobczykcasper sobczyk

Kok

29. maj 2020
Casper Sobczyks opskrift på Churros. Churros (eller spanskrør som de hedder på dansk) er en friturestegt (dybstegt) kagedej, der i bund og grund minder om vandbakkelse. De spises typisk med kanelsukker eller flormelis på.

Opskrift på hjemmelavet churros

Min opskrift på Churros.

Churros (eller spanskrør som de hedder på dansk) er en friturestegt (dybstegt) kagedej, der i bund og grund minder om vandbakkelse.

De spises typisk med kanelsukker eller flormelis på.

I Spanien spises de typisk til morgen hvor de dyppes i varm chokolade.


Antal: 4 personer

Hjemmelavet churros

Casper Sobczyks opskrift på Churros. Churros (eller spanskrør som de hedder på dansk) er en friturestegt (dybstegt) kagedej, der i bund og grund minder om vandbakkelse. De spises typisk med kanelsukker eller flormelis på.
Forfatter: casper sobczyk
Ret: Sødt
Køkken: Middelhavet
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 5 deciliter Vand
  • 60 gram Smør
  • 50 gram Sukker
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Vaniljepulver
  • 1 tsk. Kanel
  • 350 gram Hvedemel
  • 2 stk. Æg
  • 1 liter Olie smagsneutral (til stegningen)
  • Flormelis til at drysse henover bagefter

Sådan gør du

  • Bland vand, sukker, salt, smør, vanilje sammen i en gryde.
  • Sæt gryden på et varmt blus og varm det op indtil smørret er smeltet og det begynder at småboble.
  • Hæld melet i og pisk massen sammen, så den er så glat som muligt.
  • Rør et æg i et ad gangen, og pisk indtil dejen er blød og smidig.
  • Stil dejen i køleskabet i cirka 25 minutter, så den bliver lidt fastere.
  • Lav en friture med olien (varm den op til omkring 180 grader - hvis du gør det i en gryde, så kan du tjekke om den er varm nok ved stikke træsiden fra en tændstik eller et brødstykke ned i olien - det skal syde omkring det for at den er varm nok).
  • Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl.
  • Lad dine churros koge i olien i et par minutter til de er gyldenbrune.
  • Vend dem undervejs.
  • Læg de færdige churros på fedtsugende papir.
  • Drys med flormelis og server straks.