Hjemmelavet chilisauce, der har styrke, men kan de fleste kan være med.
Jeg er så heldig at min kone både dyrker tomater og chilier, så det skal selvfølgelig udnyttes. Vi elsker stærk mad hjemme hos os, så chilisauce og kimchi bruger vi tit i vores madlavning. Nu er den her chilisauce mild, men har stadig gode noter af styrken fra chilien. Jeg bruger den tit til at få mine arbejdskollegaer til at “lære” at spise chili, så jeg lover at de fleste kan være med her.

Grej
- Stavblender (mulighed 1)
- Blender (mulighed 2)
- Minihakker (mulighed 3)
Ingredienser
- 8 stk. Chili Piementos de padron, kan erstattes af andre milde chilier
- 2 stk. Chili Citron chili, kan erstattes af andre stærke chilier
- 7-9 stk. Cherrytomater
- 3 fed Hvidløg
- 1 stk. Løg
- 0,5 tsk. Sukker
- 0,5 deciliter Olie smagsneutral, f.eks. rapsolie
- 1 tsk. Salt
- 0,5 deciliter Eddike f.eks. æblecider- eller hvidvinseddike
Sådan gør du
- Skær enderne med stilken af chilierne og tomaterne.Fjern skallen fra løgene og hvidløgene.Hak det hele groft og kom det i et stavblenderglas, minihakker eller blender.Tilsæt, sukker, salt, eddike og olie.Blend det godt igennem, så det bliver en ensartet masse.Kom det i en kasserolle og bring det i kog.Skru ned for lav varme og lad det simre i 15-25 minutter.Smag evt. til med salt og peber.Kom saucen i et skoldet glas og opbevar på køl.
Noter

Om forfatteren
Kenneth er glad for at grille kød, og lave store gryderetter , ud over dette har det koreanske køkken en plads i mit hjerte