x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet chilisauce

K FRISK | 14. november 2021

Hjemmelavet chilisauce, der har styrke, men kan de fleste kan være med.

Jeg er så heldig at min kone både dyrker tomater og chilier, så det skal selvfølgelig udnyttes. Vi elsker stærk mad hjemme hos os, så chilisauce og kimchi bruger vi tit i vores madlavning. Nu er den her chilisauce mild, men har stadig gode noter af styrken fra chilien. Jeg bruger den tit til at få mine arbejdskollegaer til at “lære” at spise chili, så jeg lover at de fleste kan være med her.


Hjemmelavet chilisauce

Hjemmelavet chilisauce

No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Sauce
Køkken: Mexikansk
Keyword: Sauce, tomater
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 1 portion
Forfatter: K Frisk

Ingredienser

  • 8 stk. Chili Piementos de padron, kan erstattes af andre milde chilier
  • 2 stk. Chili Citron chili, kan erstattes af andre stærke chilier
  • 7-9 stk. Cherrytomater
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 stk. Løg
  • 0,5 tsk. Sukker
  • 0,5 deciliter Olie smagsneutral, f.eks. rapsolie
  • 1 tsk. Salt
  • 0,5 deciliter Eddike f.eks. æblecider- eller hvidvinseddike

Sådan gør du

  • Skær enderne med stilken af chilierne og tomaterne.
    Fjern skallen fra løgene og hvidløgene.
    Hak det hele groft og kom det i et stavblenderglas, minihakker eller blender.
    Tilsæt, sukker, salt, eddike og olie.
    Blend det godt igennem, så det bliver en ensartet masse.
    Kom det i en kasserolle og bring det i kog.
    Skru ned for lav varme og lad det simre i 15-25 minutter.
    Smag evt. til med salt og peber.
    Kom saucen i et skoldet glas og opbevar på køl.

Noter

Hjemmelavet chilisauce

Om forfatteren


Kenneth er glad for at grille kød, og lave store gryderetter , ud over dette har det koreanske køkken en plads i mit hjerte