ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavede baked beans

FADLSFORLAG | 25. marts 2019

Hvem har ikke siddet på en britisk pub og spist de dejlige baked beans. Men har du nogensinde prøvet at lave dem selv? Det er faktisk ikke særligt svært.

Vi har fået opskriften fra bogen: “Plantemad“. Den er skrevet af Mia Gardum, der siger følgende omkring opskriften:

“Hvis der er noget, som skriger perfekt weekend-morgenmad, så er det altså baked beans på et stykke ristet rugbrød toppet med rigeligt friskkværnet peber og purløg. Måske endda akkompagneret af en omelet, hvis det skal være ekstra fint og brunch-agtigt. Disse baked beans er tilmed lækre i deres enkelhed, og så kan man lave en stor portion i weekenden og gemme lidt, så der er ekstra morgenluksus resten af ugen. Brug dem også til en simpel aftensmad – de er nemlig virkelig lækre med lidt godt brød og en fyldig salat.”


Hjemmelavede baked beans

3 fra 4 stemmer
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

  • Olie Oliven- eller kokosolie til stegning
  • 1 stk. Løg Finthakket
  • Hvidløg 1-2 fed. Knust
  • 2 spsk. Tomatpure
  • 0.5 tsk. Spidskommen
  • 0.5 tsk. Røget paprika
  • 0.5 tsk. Paprika
  • 0.5 tsk. Timian
  • 1.5 spsk. Soja
  • 2 spsk. Sukker Kokossukker eller rørsukker
  • 2.5 deciliter Passata Flåede tomater kan også bruges; blend dem eventuelt inden brug for en mere lind sauce
  • 0.5 tsk. Salt
  • 2 dåse Bønner Jeg foretrækker hvide kidneybønner
  • Peber Fra kværn
  • Purløg Til toppen

Sådan gør du

  • Varm olien i en gryde, og sauter løg og hvidløg, til løget er gennemsigtet.
    Tilføj derefter tomatpuré, spidskommen, paprika, røget paprika, timian, soja og sukker, og lad det simre i 3 minutter ved omrøring.
    Tilsæt passata, lad det simre i 5 minutter ved svag varme, og vend derefter drænede bønner i saucen.
    Smag eventuelt til med ekstra salt.
    Lad saucen gennemvarme et par minutter ved svag varme.
    Server straks på ristet rugbrød, og top med friskkværnet peber og purløg. 

Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Plantemad"