Opskrift på hel landkylling i ovn
Der er næsten intet som duften af stegt kylling!
Helstegt kylling i ovn er supernemt at lave – og så er det en sikker vinder på aftenbordet.
Denne kylling blev fantastisk saftig og mør.
Jeg fik en månedspakke fra min lokale slagter, og i den var der en landkylling på hele 1800 gram.
Jeg køber ofte 1200 grams kyllinger på tilbud, da pengene ofte ikke er store, så denne kylling var af en ganske anden kvalitet og størrelse, end hvad jeg er vant til at håndtere.
Der blev selvfølgelig inviteret gæster over, da kyllingen var alt for stor til os to derhjemme 😉
Hel landkylling i ovn opskrift
Hel landkylling i ovn
Ingredienser
- 1 stk. Hel Kylling 1800 gram
- Salt og Peber fra kværn
- 1 stk. Citron øko
- 1 stk. Spidskål
- 2 stk. Porre
- 1 stk. Løg
- 1 stk. Gulerødder stor
- Timian frisk
- frisk rosmarin
- Salvieblade friske
- 1/2 flaske Hvidvin cirka
- Smør
Sådan gør du
- Krydr kyllingen på begge sider med salt og peber.
- Skyl citronen og rids den hele vejen rundt med 1 centimeters dybde.
- Tryk citronen ind i enden af kyllingen.
- Skær spidskålen ud i store stykker. Pil løget og skær det ud i store både.
- Skræl guleroden, og skær den ud i stykker.
- Skær porren ud i større skiver.
- Læg spidskål, løg, gulerod og porre i bunden af et stort ildfast fad.
- Hæld hvidvin ved og placér kyllingen ovenpå grøntsagerne.
- Læg krydderurter og en masse smørklatter ovenpå kyllingen, så smørret kan smelte ned i skindet og gøre det ekstrasprødt.
- Forvarm ovnen på 220 grader varmluft. Sæt kyllingen i den forvarmede ovn og giv den først 15 minutter.
- Skru herefter ned på 200 grader varmluft og giv kyllingen yderligere 45 minutter. Kyllingen er nu klar til servering.
- Velbekomme.