Opskrift på havreboller med tunsalat
Dejlig sund og nærende hverdagsret: Tunsalat med hjemmebagte boller og spidskål.
Bortset fra lidt hævetid, så er retten nem at gå til og kræver ikke det store arbejde.
Vi har opskriften fra bogen: “Plus 40 minus 10“. Bogen er skrevet af Alice Apel Hartvig & Majbritt L. Engell og de skriver følgende om opskriften: “Super til madpakken”.

Havreboller med tunsalat
Ingredienser
Havreboller (10 stk.)
- 4 deciliter Vand lunkent
- 25 gram Sukker
- 1 tsk. Salt
- 200 gram Mel hvidt hvedemel eller ølandshvedemel
- 10 gram Loppefrøskaller
- 1 deciliter Havreklid
- 1 deciliter Havregryn grovvalsede
- 1 spsk. Jomfruolivenolie
Tunsalat (1 portion)
- 50 gram Bladselleri finthakket
- 10 gram Forårsløg finthakket
- 1 dåse Tun i vand - afdryppet
- 50 gram Skyr
- 10 gram Mayonnaise
- 20 gram Majs
- 20 gram Ærter
- 2 spsk. Dild hakket
- 1 spsk. Citronsaft
- 1 spsk. Kapers
- Salt og Peber
- 150 gram Spidskål skåret i både
Sådan gør du
Havreboller
- Brug røremaskine. Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt og sukker. Tilsæt mel, og lad maskinen røre på hastighed 2 i ca. 10 minutter. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time. Varm ovnen op til 225 grader varmluft. Sæt 10 boller med 2 skeer. Kom olivenolie over bollerne, fx med spray eller pensel. Bag dem i 20-30 minutter i midten af ovnen.
Tunsalat
- Rør alle ingredienserne sammen. Smag til med salt og peber. Spis hele tunsalaten. Spis 1 portion tunsalat i en bolle, og det, du ikke kan få plads til i bollen, må du spise ved siden af. Skær kålen i både, og spis som snack ved siden af.