Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Havreboller med tunsalat

Gyldendal

Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

29. december 2019

Opskrift på havreboller med tunsalat

Dejlig sund og nærende hverdagsret: Tunsalat med hjemmebagte boller og spidskål.

Bortset fra lidt hævetid, så er retten nem at gå til og kræver ikke det store arbejde.

Vi har opskriften fra bogen: “Plus 40 minus 10“. Bogen er skrevet af Alice Apel Hartvig & Majbritt L. Engell og de skriver følgende om opskriften: “Super til madpakken”.


Servings: 1 Portion

Havreboller med tunsalat

Author: Gyldendal
Forb. tid: 1 time 20 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

Havreboller (10 stk.)

  • 4 deciliter Vand lunkent
  • 25 gram Sukker
  • 1 tsk. Salt
  • 200 gram Mel hvidt hvedemel eller ølandshvedemel
  • 10 gram Loppefrøskaller
  • 1 deciliter Havreklid
  • 1 deciliter Havregryn grovvalsede
  • 1 spsk. Jomfruolivenolie

Tunsalat (1 portion)

  • 50 gram Bladselleri finthakket
  • 10 gram Forårsløg finthakket
  • 1 dåse Tun i vand - afdryppet
  • 50 gram Skyr
  • 10 gram Mayonnaise
  • 20 gram Majs
  • 20 gram Ærter
  • 2 spsk. Dild hakket
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 1 spsk. Kapers
  • Salt og Peber
  • 150 gram Spidskål skåret i både

Sådan gør du

Havreboller

  • Brug røremaskine.
    Rør gæren ud i vand.
    Tilsæt salt og sukker.
    Tilsæt mel, og lad maskinen røre på hastighed 2 i ca. 10 minutter.
    Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
    Varm ovnen op til 225 grader varmluft.
    Sæt 10 boller med 2 skeer.
    Kom olivenolie over bollerne, fx med spray eller pensel.
    Bag dem i 20-30 minutter i midten af ovnen.
     

Tunsalat

  • Rør alle ingredienserne sammen.
    Smag til med salt og peber.
    Spis hele tunsalaten.
    Spis 1 portion tunsalat i en bolle, og det, du ikke kan få plads til i bollen, må du spise ved siden af.
    Skær kålen i både, og spis som snack ved siden af.