Opskrift på hasselback butternutsquash
Søde ovnbagte butternutsquash. De kan stå alene som en vegetarret eller bruges som tilbehør i stedet f.eks. hasselback kartofler.
Vi har opskriften fra bogen: “And – året rundt“, hvor forfatteren Githa Bennorth skriver følgende om opskriften:
“Hasselback er en meget populær tilberedningsmetode til kartofler, som blev opfundet af Leif Elisson i 1953, hvor han var kok på restaurant Hasselbacken i Stockholm. Denne tilberedning kan bruges til mange andre grøntsager, det er bare et spørgsmål om at forsøge sig frem. Butternutsquash er en af de grøntsager, som vi her i Danmark har taget til os fra udlandet inden for få år. Butternutsquash er i familie med græskar, den er meget fiberrig og indeholder magnesium samt er rig på A- og C-vitamin. Jeg har valgt at tage butternutsquashen med, fordi den smager virkelig dejligt og passer godt til and. Derudover kan den erstatte kartoflen, da den er meget rig på smag og fylde. Butternutsquashen behøver ikke at blive skrællet, da skrællen er forholdsvis tynd og ikke sej.”

Hasselback butternutsquash
Ingredienser
- 2 stk. Butternutsquash
- 1 deciliter Olivenolie kan erstattes af smeltet smør
- nødder 1 håndfuld af eget valg
- Timian 1 dusk
- Salt
Sådan gør du
- Skræl og flæk de to butternutsquash og fjern kernerne. Læg squashen med den flade kødside nedad og skær dybe snit med 0,5 cm imellem. Lav snit hele vejen fra top til bund, men skær ikke helt igennem, squashen skal hænge sammen i bunden. Læg de 4 halve butternutsquash i et ildfast fad, som er smurt med olie. Smør olien på, drys med salt og hakkede nødder, kom timian på og bag i ca. 25-35 minutter ved 180 °C. Stik ned i kødet for at mærke, om de er møre, og server dem sprøde og varme.