Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Lækre Gulerodsmuffins

Mette

Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?

1. august 2018
Serveret med flødeostglasur

Opskrift på lækre gulerodsmuffins

Nemme og lækre muffins med gulerødder, nødder og rosiner.

Den lækre flødesostecreme er på samme tid frisk og cremet, og i kombination med de lækre muffins udgør den en perfekt kage til kaffen, kollegerne eller sågar desserten. 


Antal: 15 stk.

Lækre Gulerodsmuffins

Serveret med flødeostglasur
Forfatter: Mette
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 225 gram Brun farin
  • 1.5 deciliter Olie smagsneutral fx majs eller rapsolie
  • 3 stk. Æg
  • 200 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 0.75 tsk. Natron
  • 1.5 tsk. Kanel
  • 0.5 tsk. Salt fint
  • 300 gram Gulerødder revne
  • 50 gram Hasselnødder eller valnødder
  • 50 gram Rosiner kan undlades
  • 100 gram Flødeost
  • 75 gram Smør blødt
  • 125 gram Flormelis
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 stk. Citronskal fintrevet

Sådan gør du

  • Gulerodsmuffins:

    Pisk farin og olie sammen. Tilsæt æggene og pisk igen, til du har en skummende masse.
    Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og sigt dem i æggemassen, mens du rører med en dejskraber. Det er vigtigt, at du ikke pisker melblandingen i, da kagerne så vil blive seje i konsistensen. 
    Tilsæt revet gulerod, hakkede nødder og evt. rosiner. Hæld dejen i muffinsforme og bag i 15-20 min. ved 185 grader.
    Tjek om de er færdige ved at stikke et træspyd i midten af en muffin. Hænger der ikke dej ved, er kagerne færdige.  
    Gulerodsmuffins
     

    Flødeostglasur:

    Ingredienserne til glasuren piskes godt sammen med en elmikser. Smøres på de afkølede kager.
     
     

Noter

Kagerne kan, uden glasur, opbevares i en plastpose et par dage. De kan også fryses, ligeledes uden glasur.