Serveret med flødeostglasur
Opskrift på lækre gulerodsmuffins
Nemme og lækre muffins med gulerødder, nødder og rosiner.
Den lækre flødesostecreme er på samme tid frisk og cremet, og i kombination med de lækre muffins udgør den en perfekt kage til kaffen, kollegerne eller sågar desserten.
Antal: stk.
Lækre Gulerodsmuffins
Serveret med flødeostglasur
Ingredienser
- 225 gram Brun farin
- 1.5 deciliter Olie smagsneutral fx majs eller rapsolie
- 3 stk. Æg
- 200 gram Hvedemel
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 0.75 tsk. Natron
- 1.5 tsk. Kanel
- 0.5 tsk. Salt fint
- 300 gram Gulerødder revne
- 50 gram Hasselnødder eller valnødder
- 50 gram Rosiner kan undlades
- 100 gram Flødeost
- 75 gram Smør blødt
- 125 gram Flormelis
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 stk. Citronskal fintrevet
Sådan gør du
Gulerodsmuffins:
Pisk farin og olie sammen. Tilsæt æggene og pisk igen, til du har en skummende masse. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og sigt dem i æggemassen, mens du rører med en dejskraber. Det er vigtigt, at du ikke pisker melblandingen i, da kagerne så vil blive seje i konsistensen. Tilsæt revet gulerod, hakkede nødder og evt. rosiner. Hæld dejen i muffinsforme og bag i 15-20 min. ved 185 grader. Tjek om de er færdige ved at stikke et træspyd i midten af en muffin. Hænger der ikke dej ved, er kagerne færdige.Flødeostglasur:
Ingredienserne til glasuren piskes godt sammen med en elmikser. Smøres på de afkølede kager.
Noter
Kagerne kan, uden glasur, opbevares i en plastpose et par dage. De kan også fryses, ligeledes uden glasur.