ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Gulerodsmuffins

METTE | 1. august 2018
Serveret med flødeostglasur

Nemme og lækre muffins med gulerødder, nødder og rosiner.

Den lækre flødesostecreme er på samme tid frisk og cremet, og i kombination med de lækre muffins udgør den en perfekt kage til kaffen, kollegerne eller sågar desserten. 


Gulerodsmuffins

Serveret med flødeostglasur
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 15 stk.
Forfatter: Mette

Ingredienser

  • 225 gram Brun farin
  • 1.5 deciliter Olie smagsneutral fx majs eller rapsolie
  • 3 stk. Æg
  • 200 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 0.75 tsk. Natron
  • 1.5 tsk. Kanel
  • 0.5 tsk. Salt fint
  • 300 gram Gulerødder revne
  • 50 gram Hasselnødder eller valnødder
  • 50 gram Rosiner kan undlades
  • 100 gram Flødeost
  • 75 gram Smør blødt
  • 125 gram Flormelis
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 stk. Citronskal fintrevet

Sådan gør du

  • Gulerodsmuffins:

    Pisk farin og olie sammen. Tilsæt æggene og pisk igen, til du har en skummende masse.
    Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og sigt dem i æggemassen, mens du rører med en dejskraber. Det er vigtigt, at du ikke pisker melblandingen i, da kagerne så vil blive seje i konsistensen. 
    Tilsæt revet gulerod, hakkede nødder og evt. rosiner. Hæld dejen i muffinsforme og bag i 15-20 min. ved 185 grader.
    Tjek om de er færdige ved at stikke et træspyd i midten af en muffin. Hænger der ikke dej ved, er kagerne færdige.  
    Gulerodsmuffins
     

    Flødeostglasur:

    Ingredienserne til glasuren piskes godt sammen med en elmikser. Smøres på de afkølede kager.
     
     

Noter

Kagerne kan, uden glasur, opbevares i en plastpose et par dage. De kan også fryses, ligeledes uden glasur.  

Om forfatteren


Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?

Opskriften er inspireret af FoodFanatic.dk.