Opskrift på grønkålssalat med ristede kikærter og bagte søde kartofler
Denne krydrede og fyldige grønkålssalat er proppet med smag, proteiner og vitaminer.
De sprøde, krydrede kikærter er ristet på panden med forskellige krydderurter og tilføjer masser af smag, fylde og mæthed til salaten. Agurkerne og de søde kartofler bidrager med hhv. friskhed og sødme. På toppen har jeg cremet feta og knasende græskarkerner.
Som prikken over i’et har jeg lavet en hurtig, og virkelig(!) god tahindressing til at dryppe over salaten.
Det er en salat, der måske nok er lidt anderledes i smagssammensætningen, men som smager virkelig skønt! Og så mætter den godt – den kan fint gøre det ud for et måltid i sig selv.
Grønkålssalat med ristede kikærter og bagte søde kartofler
Ingredienser
- 75 gram Grønkål hakket
- 2 håndfuld blandet salat
- 1/2 stk. Agurk
Bagte søde kartofler
- 200 gram Sødkartoffel
- 1/2 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Groft salt
- Peber lidt
Krydrede ristede kikærter
- 2 deciliter Kikærter kogte
- 1 spsk. Olivenolie
- 1/2 tsk. Kanel
- 1/2 tsk. Spidskommen
- 1/2 spsk. Soya
- 1 tsk. Honning
- salt lidt
Topping
- 1 deciliter Feta
- 2 spsk. Græskarkerner
Tahin-dressing
- 1 spsk. Citronsaft
- 2 spsk. Tahin
- Salt og peber lidt
- 1/2-1 deciliter Vand
Sådan gør du
- Put grønkål og salat i en skål. Skær agurken i tern og vend i skålen.
- Skrub og skær de søde kartofler i tern og put dem i et fad. Vend sammen med olie, salt og peber. Bag 15 min ved 200 grader.
- Imens steges kikærter på panden sammen med olivenolie, kanel, spidskommen, soya, honning og salt. Steg 4-5 min til de er gyldne.
- Vend de bagte søde kartofler og de stegte kikærter i skålen med salat.
- Rør tahin sammen med citronsaft og tilføj vand til passende konsistens opnås. Smag til med salt og peber.
- Anret din salat på et fad, top med feta og græskarkerner og server med dressing on the side.