Sprød salat med grønkål, bagte grøntsager, frisk æble og valnødder

Opskrift på grønkålssalat med bagte grøntsager og æble
Til Mortens aften i år fik vi denne salat som både er frisk, men også lækker snasket og fyldt med gode smage.

Antal: Portioner
Grønkålssalat med bagte grøntsager og æble
Sprød salat med grønkål, bagte grøntsager, frisk æble og valnødder
Ingredienser
- 0.5 stk. Hokkaidogræskar
- 4 stk. Gulerødder Almindelig størrelse
- 1 spsk. Rapsolie
- 2 tsk. Flagesalt
- 200 gram Grønkål Eller mere efter ønske
- 2 spsk. Citronsaft
- 1 spsk. Rapsolie
- 1 tsk. Salt Eller efter smag
- 1 tsk. Peber Eller efter smag
- 1 stk. Æbler Stort
- 75 gram Valnødder
Sådan gør du
- 1. Skær græskaret over på midten, tag kernerne ud af den ene halvdel og skær det ud i store stykker på cirka 3 x 3 cm. Læg dem på en bageplade med bagepapir. 2. Skyld gulerødderne grundigt og skær dem ud i store stykker på cirka 3 x 3 cm. Læg dem på bagepladen sammen med græskaret. Drys med 1 spsk. rapsolie og 2 tsk. salt og sæt pladen i oven på 200 grader varmluft i 40 minutter. Lad det køle af i ca. 10 minutter, når det komme ud af ovnen. 3. Skyl grønkålen grundigt. Hvis det er på stængler, skal du plukke det af i mundrette buketter. Læg det herefter i en skål eller på det fad du vil servere det på. 4. Lav en blanding af 2 spsk. citronsaft, 1 spsk. rapsolie, salt og peber, og hæld det over grønkålen (vend gerne grønkålen i marinaden). 5. Skær æblet ud i tynde både og vend dem forsigtigt sammen med grønkålen. 6. Hak valnødderne grøft og drys dem ud over grønkålen. 7. Kom til sidst de let afkølede grøntsager ovenpå salaten.