
Opskrift på grøn sommersalat med kikærter
Sommeren er den perfekte tid til at nyde friske og lækre salater. Denne grønne sommersalat med kikærter er fyldt med smag og tekstur, og den er ideel som tilbehør eller som en let hovedret. Avocadoens cremede konsistens kombineret med sprød hjerte/romainsalat og ristede kikærter giver en dejlig kontrast. Parmesanflager og et strejf af trøffelolivenolie tilføjer en luksuriøs smag til denne enkle ret. Det er en opskrift, der er nem at lave, og som både voksne og børn vil elske. Så lad os komme i gang og lave en lækker sommersalat, der kan nydes på en solrig dag!

Grøn sommersalat med kikærter
Ingredienser
- 1 stk. Avocado skåret i tern
- 1 stk. salat hoved hjerte/romain – skyllet og groft hakket
- 1 dåse Kikærter drænet
- 1 nip Aromat krydderi
- 1 sjat Hvidløgsolie
- 1 håndfuld parmesan flager
- 1 sjat Olivenolie gerne med trøffelsmag
- Salt og Peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.
- Læg kikærterne i et ovnfast fad og tilsæt trøffelolivenolie, aromat, flagesalt og peber. Vend det hele godt sammen.
- Bag kikærterne i den forvarmede ovn i 30 minutter, indtil de er sprøde. Lad dem køle af.
- Kom hjertesalaten i et stort salatfad og drys med lidt aromat.
- Tilsæt avocadoen, de afkølede kikærter og parmesanflagerne.
- Dryp hvidløgsolie over salaten og vend det hele forsigtigt sammen.
- Nu har du en super smagfuld og grøn sommersalat, der er klar til at blive serveret. Velbekomme!