x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Grøn giftkage

MICKICHENG | 24. september 2020

WOOOHOOO!!! Barndomsminder!!!

Nu får I min opskrift på den lækreste og den klassiske GIFTKAGE!!

Jeg fik den som barn, og der blev kagen altså pyntet med pålægschokolade! Kan I huske det?!

Det var faktisk ret nemt og ret lækkert!! 

Men i denne version gør vi den lidt mere luksus ved at lave en lækker, mørk chokoladeganache, der kan smøres på.

Kan er bagt i en springform på cirka  23-24 cm.


Grøn giftkage

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 1 kage
Forfatter: MickiCheng

Ingredienser

Kagen

  • 225 gram Smør blødt
  • 185 gram Sukker
  • 2 tsk. Vaniljesukker eller vaniljepaste
  • 3 stk. Æg store
  • 225 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 pinch Salt
  • 70 milliliter Mælk
  • 4 tsk. Frugt farve grønt - eller 1/2 tsk. grøn pastafarve
  • 1.5 tsk. Mandelessens eller aroma

Chokoladeganache og pynt:

  • 0.5 deciliter Fløde
  • 25 gram Smør
  • 150 gram Mørk chokolade
  • krymmel eller kandiserede violer

Sådan gør du

Kagen

  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt et par minutter.
    Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
    Bland mel, salt og bagepulver og sigt det i blandingen.
    Vend det forsigtigt sammen mens du tilsætter mælk, mandelessens og frugtfarve lidt ad gangen til dejen er ensartet.
    Vend kun lige til alt melet er væk.
    Kom bagepapir i springform og smør siderne.
    Hæld dejen springformen og bag i ca. 35-40 minutter ved 180 grader alm. ovn.
    Tag kagen ud og lad den køle helt inden pynt.
     

Chokoladeganache og pynt

  • Kom alle ingredienser i en skål og varm det i mikroovnen til smør og chokolade er smeltet.
    Det skal ikke være kogende varmt - kun lige til alt er smeltet sammen.
    Rør det hele sammen til en blank og lækker ganache og lad den stå og svale let, inden den kommes på kagen.
    Ganachen skal lige sætte sig let, så den kan smøres på kagen.
    Pynt med kandiserede violer eller krymmel.

Om forfatteren


Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

Følg mig på Instagram her.