Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Grøn giftkage

Micki-ChengMickiCheng

Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

24. september 2020
Nu får I min opskrift på den lækreste og den klassiske GIFTKAGE! Jeg fik den som barn, og der blev kagen altså pyntet med pålægschokolade!

Opskrift på grøn giftkage

WOOOHOOO!!! Barndomsminder!!!

Nu får I min opskrift på den lækreste og den klassiske GIFTKAGE!!

Jeg fik den som barn, og der blev kagen altså pyntet med pålægschokolade! Kan I huske det?!

Det var faktisk ret nemt og ret lækkert!!

Men i denne version gør vi den lidt mere luksus ved at lave en lækker, mørk chokoladeganache, der kan smøres på.

Kan er bagt i en springform på cirka  23-24 cm.


Antal: 1 kage

Grøn giftkage

Nu får I min opskrift på den lækreste og den klassiske GIFTKAGE! Jeg fik den som barn, og der blev kagen altså pyntet med pålægschokolade!
Forfatter: MickiCheng
Ret: Bagning, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 35 minutter

Ingredienser

Kagen

  • 225 gram Smør blødt
  • 185 gram Sukker
  • 2 tsk. Vaniljesukker eller vaniljepaste
  • 3 stk. Æg store
  • 225 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 knivspids Salt
  • 70 milliliter Mælk
  • 4 tsk. Frugt farve grønt - eller 1/2 tsk. grøn pastafarve
  • 1.5 tsk. Mandelessens eller aroma

Chokoladeganache og pynt:

  • 0.5 deciliter Fløde
  • 25 gram Smør
  • 150 gram Mørk chokolade
  • krymmel eller kandiserede violer

Sådan gør du

Kagen

  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt et par minutter.
  • Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  • Bland mel, salt og bagepulver og sigt det i blandingen.
  • Vend det forsigtigt sammen mens du tilsætter mælk, mandelessens og frugtfarve lidt ad gangen til dejen er ensartet.
  • Vend kun lige til alt melet er væk.
  • Kom bagepapir i springform og smør siderne.
  • Hæld dejen springformen og bag i ca. 35-40 minutter ved 180 grader alm. ovn.
  • Tag kagen ud og lad den køle helt inden pynt. 

Chokoladeganache og pynt

  • Kom alle ingredienser i en skål og varm det i mikroovnen til smør og chokolade er smeltet.
  • Det skal ikke være kogende varmt - kun lige til alt er smeltet sammen.
  • Rør det hele sammen til en blank og lækker ganache og lad den stå og svale let, inden den kommes på kagen.
  • Ganachen skal lige sætte sig let, så den kan smøres på kagen.
  • Pynt med kandiserede violer eller krymmel.