Opskrift på grøn giftkage
WOOOHOOO!!! Barndomsminder!!!
Nu får I min opskrift på den lækreste og den klassiske GIFTKAGE!!
Jeg fik den som barn, og der blev kagen altså pyntet med pålægschokolade! Kan I huske det?!
Det var faktisk ret nemt og ret lækkert!!
Men i denne version gør vi den lidt mere luksus ved at lave en lækker, mørk chokoladeganache, der kan smøres på.
Kan er bagt i en springform på cirka 23-24 cm.
Grøn giftkage
Ingredienser
Kagen
- 225 gram Smør blødt
- 185 gram Sukker
- 2 tsk. Vaniljesukker eller vaniljepaste
- 3 stk. Æg store
- 225 gram Hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 knivspids Salt
- 70 milliliter Mælk
- 4 tsk. Frugt farve grønt - eller 1/2 tsk. grøn pastafarve
- 1.5 tsk. Mandelessens eller aroma
Chokoladeganache og pynt:
- 0.5 deciliter Fløde
- 25 gram Smør
- 150 gram Mørk chokolade
- krymmel eller kandiserede violer
Sådan gør du
Kagen
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt et par minutter.
- Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
- Bland mel, salt og bagepulver og sigt det i blandingen.
- Vend det forsigtigt sammen mens du tilsætter mælk, mandelessens og frugtfarve lidt ad gangen til dejen er ensartet.
- Vend kun lige til alt melet er væk.
- Kom bagepapir i springform og smør siderne.
- Hæld dejen springformen og bag i ca. 35-40 minutter ved 180 grader alm. ovn.
- Tag kagen ud og lad den køle helt inden pynt.
Chokoladeganache og pynt
- Kom alle ingredienser i en skål og varm det i mikroovnen til smør og chokolade er smeltet.
- Det skal ikke være kogende varmt - kun lige til alt er smeltet sammen.
- Rør det hele sammen til en blank og lækker ganache og lad den stå og svale let, inden den kommes på kagen.
- Ganachen skal lige sætte sig let, så den kan smøres på kagen.
- Pynt med kandiserede violer eller krymmel.