ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Grillet oksefilet med kartofler

ANNY FOGSGAARD SøSTRøM | 28. september 2018

En god, grillet bøf går man aldrig fejl af, og serveret med et lækkert tilbehør er det en evig klassiker, der kan bruges som redningskrans, når inspirationen mangler.

Opskriften er samtidig en guide til, hvordan du griller din bøf perfekt, så du får det optimale ud af det lækre kød – hver gang!


Grillet oksefilet med kartofler

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 2 Personer
Forfatter: Anny Fogsgaard Søstrøm

Ingredienser

 • 2 stk. oksebøffer af oksefilet, cirka 175 gram stykket
 • Olie
 • Krydderier salt og peber
 • 400 kilogram Kartofler f.eks. babykartofler

Sådan gør du

 • Grillet oksefilet:

  Start med at måle bøfferne for at kunne beregne den nøjagtige stegtid. Med tiden vil du kunne gøre dette på "øjemål", men i begyndelsen er det en god ide at bruge en lineal eller et målebånd for at få det bedste resultat.  
  Tag bøfferne ud af køleskabet og drys dem med salt.
  Lad dem ligge og trække ved stuetemperatur i cirka 30 minutter.
  Aftør dem med et viskestykke eller køkkenrulle, og de er klar til brug.
  Pensl bøfferne med olie og drys let med salt og peber.
  Grill dem på en varm grill i det antal minutter, der passer til bøffernes tykkelse.  
  Er din bøf f.eks. tre centimeter tyk, skal den have tre minutter på den ene side og tre minutter på den anden side. Sæt et minutur til at ringe, tiden går nemlig hurtigere, end man tror. Vend ikke bøfferne, før de skal grilles på den anden side, og du vil få en perfekt grillet bøf - hver gang! 
  Det er vigtigt, at du ikke vender bøfferne, før tiden er gået, da du så ikke får den lækre, sprøde stegeskorpe, der kendetegner en god bøf. 
   

  Tilbehør:

  Bruger du de små, lækre babykartofler, skal de ikke skrælles. Skrub blot kartoflerne med en svamp, til de er rene. Ofte er de kartofler, vi køber i supermarkedet, rengjort så grundigt, at man sagtens kan spise skrællen med, hvis kartoflerne bliver skrubbet/skrabet inden kogning.
  Kom kartoflerne i en gryde og hæld vand på, så det netop dækker.
  Tilsæt salt - cirka 1 spiseske per liter vand. 
  Bring kartoflerne i kog, og lad dem koge, til de er akkurat møre. 
  Små kartofler må for alt i verden ikke være udkogte, så sluk for blusset, når de er næsten møre, og lad dem stå i det varme kogevand i yderligere fem minutter. Så passer det med, at kartoflerne er perfekt kogte, når de skal spises.
  Server kartoflerne til den grillede oksefilet, gerne sammen med en sauce (se forslag til saucer i noten) og en god salat, f.eks. en tomatsalat.

Noter

En god oksebøf kalder næsten på en lækker sauce, og der er mange muligheder for, hvad du kan servere til. 
Et populært valg er som regel en rødvinssauce, som der findes masser af opskrifter på. Vi kan på det varmeste anbefale denne, der både er utroligt velsmagende og særdeles nem at gå til.
En anden sauce, der også passer fremragende til oksekød, er en klassisk bearnaisesauce. Den behøver næppe en nærmere introduktion, og laver man den selv, er den bare god! Prøv f.eks. vores opskrift, som du finder lige her

Om forfatteren