Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Grillet kylling på rotisserie

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

10. maj 2018
Hel kylling grillet på rotisserie. Kyllingen er pakket ind i smør og krydderurter under skindet og tilberedt ved indirekte varme.

Opskrift på grillet kylling på rotisserie

Her får du opskriften på en hel kylling grillet på rotisserie.

Kylling kan meget – det kan steges, koges og så kan det grilles. En måde at få så meget ud af kyllingen som overhovedet muligt er ved at tilberede den hel. Når du beholder kyllingen på dens ben i tilberedningen, så holder du samtidig på alt den saft og kraft, kyllingekødet indeholder.

Når du griller en hel kylling på rotisserie, så kommer du i nærheden af den perfekte grillkylling. Kyllingen pakkes i denne opskrift ind i smør og krydderurter under skindet, som tilberedes ved indirekte varme. Rotisseriet gør det muligt at grille kyllingen hele vejen rundt, hvilket giver et sprødt ydre og saftigt indre.


Antal: 4 Portioner

Grillet kylling på rotisserie

Hel kylling grillet på rotisserie. Kyllingen er pakket ind i smør og krydderurter under skindet og tilberedt ved indirekte varme.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

  • 1200 gram Hel Kylling
  • 1 fed Hvidløg
  • 75 gram Smør Blødt
  • Bredbladet persille
  • Peber
  • Salt
  • Frisk timian
  • 0.25 Citron
  • 500 gram Kartoffel
  • 0.25 tsk. Sød sennep
  • 2 spsk. Mayonnaise Gerne hjemmerørt
  • 1 deciliter Creme Fraiche Kan erstattes af tykmælk/A38
  • Krydderier Salt, peber, karry og citronsaft
  • 4 stk. Majskolber

Sådan gør du

Grillet kylling

  • Bland en kryddersmør af smør, persille, salt, peber, timian og revet hvidløg.
  • Løsn kyllingeskindet med fingrene lige ved halsen, lav en lomme og fordel smørblandingen med fingrene ind under skindet.
  • Gnid kyllingen ind salt og peber både indvendigt og udvendigt.
  • Kom en 1/4 citron ind i kyllingen, inden kyllingen sættes på rotisseri og sæt den over på grillen.
  • Sæt grillen på cirka 175-200 grader i 45-60 minutter ved indirekte varme.
  • Tag kyllingen af grillen og del den i fire stykker. 

Kartoffelsalat

  • Kog kartoflerne i vand med salt, til de er møre.
  • Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af.
  • Rør tykmælk, mayonnaise og sennep sammen og smag til med salt, peber, karry og citronsaft.
  • Skær kartoflerne i mindre stykker og vend kartoflerne i dressingen.
  • Sæt kartoffelsalaten på køl indtil servering og lad dem trække i minimum 15 minutter. 

Grillet majskolber

  • 30 minutter før kødet er færdig lægges majskolberne på grillen.
  • Behold bladene på dem og vend dem hver 5 minut så de får en god brændt grillskorpe på bladene. 
  • Efter cirka 25 minutter tages de af grillen og "skrælles" fri fra bladene og fimrehårene. 
  • Skær dem i halve og lad dem stå at køle af i et par minutter før servering.
  • Server det hele samlet og velbekomme.

Noter

https://youtu.be/tuCRxpHbbsE