x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Græskarsalat med quinoa og halloumi

GYLDENDAL | 3. april 2019

Dejlig og lækker vegetarret, der både kan stå for sig selv til en lækker frokost eller spises som tilbehør til en hovedret. Halloumi og quiona er fyldt med proteiner og fylde, så her kan du spise en lækker kødfri ret uden at mangle noget.

Vi har opskriften fra bogen: “Spis mig“, skrevet af Majbritt L. Engell & Alice A. Hartvig.


Græskarsalat med quinoa og halloumi

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Gyldendal

Ingredienser

  • 100 gram Rosenkål Delt på langs
  • 500 gram Græskar F.eks. butternut eller hokkaido. Skåret i skiver a 0,5 cm
  • Olivenolie 3-4 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Salt
  • Peber
  • frisk rosmarin Evt. lidt
  • 150 gram Halloumiost Skåret i skiver eller tern
  • 50 gram Quinoa Forkogt – kan erstattes med sorte linser
  • 2 spsk. Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Stil ovnen på 185 grader varmluft.
    Pluk de yderste blade af rosenkålen.
    Læg skiver af græskar og rosenkål på en bageplade.
    Fordel olie over og drys med salt og peber.
    Læg frisk rosmarin ved og bag det i ovnen i ca. 30-40 minutter.
    Kom lidt olie på en pande og steg halloumien 3-4 minutter på hver side.
    Tag græskar og rosenkål ud af ovnen og vend med quinoa og halloumi.
    Når du koger quinoa, kan du med fordel koge hele posen.
    Fordel den kogte quinoa i fryseposer og læg poserne i fryseren.
    Du kan tø quinoaen hurtigt op ved at hælde kogende vand over en frossen portion. 

Noter



Om forfatteren


Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

Spis mig

Vi har opskriften fra: "Spis mig".