Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Græskarkage (Glutenfri Halloweenkage)

Karina Baagø - Glutenfri Familie

Karina er ekspert i glutenfrie bagning og har udviklet Strukturmetoden, som giver lækkert, luftigt og smagfuldt glutenfrit brød. Karina er forfatter til bogen Knæk Koden til Glutenfrit Brød.

2. november 2020
Denne halloweenkage kan du roligt servere for børn og voksne – uanset om de tåler gluten eller ej!
Den er lækker og svampet, og krydderierne giver en god bund i kagen sammen med den søde og cremede osteglasur.

Opskrift på græskarkage (glutenfri halloweenkage)

Denne halloweenkage kan du roligt servere for børn og voksne – uanset om de tåler gluten eller ej!

Den er lækker og svampet, og krydderierne giver en god bund i kagen sammen med den søde og cremede osteglasur.

Den holder sig fint på køl i flere dage.

I stedet for hokkaido kan du bruge sød kartoffel, rødbede eller butternut squash til kagen.


Servings: 10 stk.

Græskarkage (Glutenfri Halloweenkage)

Denne halloweenkage kan du roligt servere for børn og voksne – uanset om de tåler gluten eller ej!
Den er lækker og svampet, og krydderierne giver en god bund i kagen sammen med den søde og cremede osteglasur.
Author: Karina Baagø - Glutenfri Familie
Ret: Bagning
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 40 minutter

Ingredienser

Kagen

  • 270 gram Hokkaidogræskar
  • 3 stk. Æg
  • 200 gram Brun farin
  • 0.75 deciliter Olivenolie
  • 70 gram Majsstivelse
  • 100 gram Fuldkornsrismel eller sorghummel
  • 1.5 tsk. Bagepulver
  • 1.5 tsk. Kanel
  • 0.5 tsk. Stødt ingefær
  • 1.5 tsk. Stødte nelliker
  • 1 tsk. fiberHusk
  • 0.33 tsk. Salt

Flødeostcremen

  • 20 gram Smør blødt
  • 100 gram Flødeost
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 350 gram Flormelis

Sådan gør du

  • Vask og skræl hokkaidogræskar, skær den i små stykker og kog dem, til de er møre.
    Lad dem køle lidt af.
    Pisk æg og brun farin i flere minutter, til det bliver luftigt og mere lyst.
    Brug gerne piskeris på din røremaskine, så du kan lade den piske længe.
    Bland resten af de tørre ingredienserne og vend dem i dejen med en dejskraber eller grydeske sammen med olie.
    Mos den kogte hokkaido med en gaffel og vend det i æggemassen.
    Varm ovnen op til 175 grader.
    Hæld dejen i en springform på 20-23 cm og bag kagen i ca. 40 minutter.
    Lav imens ostecremen ved at piske smør og flødeost med en håndmixer.
    Tilsæt citronsaft og flormelis og rør, indtil cremen er glat og samlet.
    Stil gerne cremen på køl, indtil kagen er kølet af.
    Når kagen er kølet helt af, fordeles ostecremen over hele kagen.
    Tegn et edderkoppespind i glasuren med en tandstik og pastafarve.
    Har du ikke pastafarve, kan du bruge sovsekulør.