Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Græsk gyros med lam

Forlaget Turbine

Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.

2. marts 2020
Græsk lammegyros? med glutenfrie pandekager og tzatziki.  Retten er uden gluten og lavet ud for KETO princippet.KETO/den ketogene diæt har fokus på at holde et lavt kulhydratniveau i ens kost.

Opskrift på græsk gyros med lam

Græsk lammegyros med glutenfrie pandekager og tzatziki. 

Retten er uden gluten og lavet ud for KETO princippet.

KETO/den ketogene diæt har fokus på at holde et lavt kulhydratniveau i ens kost.

Vi har opskriften fra bogen: “Ketoliv – En grundbog om sundhed og vægttab med keto med 85 ernæringsberegnede opskrifter“, skrevet af Nicolai Varney.


Antal: 4 personer

Græsk gyros med lam

Græsk lammegyros? med glutenfrie pandekager og tzatziki.  Retten er uden gluten og lavet ud for KETO princippet.KETO/den ketogene diæt har fokus på at holde et lavt kulhydratniveau i ens kost.
Forfatter: Forlaget Turbine
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

Kød

  • 40 gram Flæskesvær sprød
  • 500 gram Hakket lammekød
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 tsk. Salt
  • 0.5 tsk. Peber

Tykke pandekager

  • 100 gram Smør
  • 120 gram Kokosfibermel
  • 2 spsk. Loppefrøskaller
  • 1 fed Hvidløg
  • 2.25 deciliter Vand

Tzatziki

  • 150 gram Græsk Yoghurt 10 %
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 3 fed Hvidløg
  • 0.5 tsk. Salt
  • 0.5 tsk. Peber
  • 0.5 stk. Agurk

Sådan gør du

KØD

  • 1. Tænd ovnen på 190° varmluft.
    2. Blend flæskesvær til rasp. Bland med hakket lammekød, presset hvidløg og de øvrige ingredienser. Bland det godt med hænderne. Form det til en stor klump, og læg den i et ovnfast fad. Pres den flad, så den er ca. 2-3 cm tyk. Bag den i 35-40 minutter. Lav tzatziki og pandekager imens.  
    3. Tag kødet ud, og sæt ovnen på grill. Skær kødet i tynde strimler, og læg strimlerne fladt i et ovnfast fad, så de kan blive grillet lidt i ovnen i ca. 7-8 minutter.
     

TYKKE PANDEKAGER

  • 4. Kom smørret i en stor skål, og smelt det i mikrobølgeovnen, til det bliver blødt. Tilsæt kokosfibermel og loppefrøskaller, presset hvidløgsfed og vand, og rør det godt sammen. Lad dejen trække i 7-10 minutter.
    5. Form dejen til en stor klump. Den skal være ret fast, og ellers tilsæt mere kokosfibermel. Rul den ud til en pølse, og del den i 9 lige store stykker. Pres hvert stykke fladt. Brug en skål som form til at stikke fine runde pandekager ud med. Fjern den overskydende dej, og brug det til sidst til at lave en sidste pandekage med.
    6. Steg pandekagerne uden fedtstof på en pande. 
     

TZATZIKI OG SERVERING

  • 7. Bland alle ingredienser til tzatzikien undtagen agurk. Riv agurken, kom den i et dørslag, og pres lidt af væsken ud af den med hænderne. Tilsæt agurken til yoghurten, og smag til.
    8. Servér de tykke pandekager med græsk gyroskød og tzatziki.