Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Gourmet Hotdog

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

31. marts 2018
Hotdog er et sikkert hit. Vores opskrift på gourmet hotdogs vil imponere dine gæster og kære. Vi erstatter pølsen med jomfruhummerhaler og vores mayonnaise laves af jomfruhummerskallerne.

Opskrift på gourmet hotdog

Hotdog er et sikkert hit. Vores opskrift på gourmet hotdogs vil imponere dine gæster og kære.

Vi erstatter pølsen med jomfruhummerhaler og vores mayonnaise laves af jomfruhummerskallerne.

Retten serveres på hjemmebagt brød med rødløgschutney og kartoffelchips.


Antal: 4 Portioner

Gourmet Hotdog

Hotdog er et sikkert hit. Vores opskrift på gourmet hotdogs vil imponere dine gæster og kære. Vi erstatter pølsen med jomfruhummerhaler og vores mayonnaise laves af jomfruhummerskallerne.
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 3 minutter

Ingredienser

  • 18 stk. Jomfruhummer
  • 4 spsk. Rødløgschutney
  • 4 deciliter Olie Smagsneutral
  • 2 stk. Bagekartoffel
  • 4 stk. Brød
  • 2 stk. Æggeblommer
  • 0.5 tsk. Sennep Dijon
  • Krydderier Salt, hvid peber, citronsaft og æbleeddike

Sådan gør du

Jomfruhummerolie

  • Jomfruhummerhalerne er pillet fra og bruges til retten.
  • Skallerne (og hovederne) bruger vi til en olie til vores mayonnaise.
  • Skallerne flamberes i alkohol i 1 minut og dækkes herefter af neutral olie.
  • Bring det i kog lad det derefter simre i 20-25 minutter. 
  • Sigt olien og køl den i fryseren i 40 minutter ned før den kan bruges. 

Jomfruhummermayonnaise

  • Pisk æggeblommer med æbleeddike og dijon sennep.
  • Når det tykner tilsæt drypvis jomfruhummerolien indtil det har en mayonnaisekonsistens.
  • Smag til med citronsaft, salt og hvid peber. 

Stegte jomfruhummerhaler

  • Sørg for at halerne er tørret godt af og steg dem ved høj varme på en tykbundet gryde.
  • Brug gerne lidt af olien fra skallerne til at stege dem i.
  • De skal have ca. 20-30 sekunder på hver side. 

Kartoffelchips

  • Skræl kartoflerne og skær dem så tynde som overhoved muligt.
  • Vi benytter os af et mandolinjern til det.
  • Udvand dem i en halv time og tør dem godt af i et viskestykke.
  • Udstik dem med hvad du har af udstikker, så de bliver små, a' la' jomfruhummerhallerne i størrelse.
  • Hæld olien i en skål og vend kartoffelskiverne én og én i olien og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem ved 180 grader alm. ovn i 5-7 minutter afhængig af ovnen og kartoflernes tykkelse.
  • De må gerne tage lidt farve, men hold øje med kanternes farve. 
  • Dup dem med et viskestykke når de kommer ud og drys salt på med det samme.

 Brød

  • Mht. brødet, så brugte vi samme opskrift som vores burgerboller.
  • Forskellen var blot at de blev ikke drysset med sesam og formet aflangt. 

Servering

  • Brødet skal skæres på langs og ca. 1/3 ned.
  • Start med lægge en stor skefuld rødløgschutney i bunden, derefter mayonnaisen henover og til sidst skiftevis jomfruhummerhaler og kartoffelchips på højkant.