Opskrift på godt brød
I vores evige jagt efter at få det gode mad hjem i de private køkkener, har vi fået denne lækre brødopskrift fra Steffen Villadsen, køkkenchef hos en af landets bedste restauranter Molskroen. Han har arbejdet på opskriften de sidste 3 år og er glad for at kunne dele den med danskerne.
Da brød er en essentiel del af en god restaurantoplevelse, er det noget der er stor fokus på hos dem på restauranten.
Godt brød
Ingredienser
- 1 liter Kærnemælk
- 3 liter Vand
- 1 kilogram Speltkerner Fermenterede
- 1 kilogram Surdej
- 130 gram Salt
- 100 gram Sukker
- 1900 gram Durum mel Durum fino
- 3200 gram Tipo 00
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne sammen i en røreskål. Kør dem på en røremaskine på fuld hammer i 15 minutter. Lad dejen koldhæve natten over i hævekurv. Dejen skal ud og stå på køkkenbordet (ved stuetemperatur) 1 time inden bagning. Bag brødet ved 255 grader i 12 minutter med stød-damp*. og herefter: 180 grader i 12 minutter.