ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Godt brød

REDAKTION | 7. februar 2019
Stjernekokkens opskrift: I vores evige jagt efter at få det gode mad hjem i de private køkkener, har vi fået denne lækre brødopskrift fra Steffen Villadsen, køkkenchef hos en af landets bedste restauranter Molskroen.

I vores evige jagt efter at få det gode mad hjem i de private køkkener, har vi fået denne lækre brødopskrift fra Steffen Villadsen, køkkenchef hos en af landets bedste restauranter Molskroen. Han har arbejdet på opskriften de sidste 3 år og er glad for at kunne dele den med danskerne.

Da brød er en essentiel del af en god restaurantoplevelse, er det noget der er stor fokus på hos dem på restauranten.


Godt brød

Stjernekokkens opskrift: I vores evige jagt efter at få det gode mad hjem i de private køkkener, har vi fået denne lækre brødopskrift fra Steffen Villadsen, køkkenchef hos en af landets bedste restauranter Molskroen.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 9 timer
Tilb. tid: 25 minutter
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

  • 1 liter Kærnemælk
  • 3 liter Vand
  • 1 kilogram Speltkerner Fermenterede
  • 1 kilogram Surdej
  • 130 gram Salt
  • 100 gram Sukker
  • 1900 gram Durum mel Durum fino 
  • 3200 gram Tipo 00

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne sammen i en røreskål.
    Kør dem på en røremaskine på fuld hammer i 15 minutter. 
    Lad dejen koldhæve natten over i hævekurv.
    Dejen skal ud og stå på køkkenbordet (ved stuetemperatur) 1 time inden bagning.
    Bag brødet ved 255 grader i 12 minutter med stød-damp*.
    og herefter:
    180 grader i 12 minutter.
    Godt brød
    Godt brød

Noter

*Stød damp er en funktion i Rational ovne, hvor der sendes små stød af damp ind i ovnrummet.
 
Tip fra Steffen:
Hvis man ikke stoler på sin surdej, så kan man komme 50 gram gær i opskriften også.
Hvis man ikke kan fremskaffe/lave fermenterede speltkerner, så kan man bruge almindelige speltkerner. De skal dog koges og afkøles først. Smagen bliver dog lidt anderledes, da der er mere syre i de fermenterede.
 

Om forfatteren


Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

Følg Steffens Instagram profil her.