ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Glutenfri rugbrød med kerner

LENE BARNER DYG | 22. juli 2018

Det er svært at finde et lækkert kernerugbrød der er glutenfrit. Vores opskrift er super lækker og nemt at lave.


Glutenfri rugbrød med kerner

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 1 time 10 minutter
Antal: 1 Portioner
Forfatter: Lene Barner Dyg

Ingredienser

  • 1 liter Vand Cirka 40 grader
  • 20 gram Loppefrøskaller
  • 20 gram Carob
  • 75 gram Hørfrø
  • 30 gram Sesamfrø
  • 30 gram Solsikkekerner
  • 30 gram Græskarkerner
  • 80 gram Boghvede Hele
  • 165 gram Boghvede Knækkede
  • 125 gram Hirseflager
  • 140 gram Rismel
  • 140 gram Boghvedemel
  • 3 tsk. Groft salt
  • Olivenolie Til penslingen

Sådan gør du

  • Start med at røre vand, loppefrøskaller, carob, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, græskarkerner, knækkede- og hele bogkerner sammen. Brug gerne en røremaskine til det.
    Lad dejen hvile i 30 minutter ved stuetemperatur og giv derefter dejen et par minutter på røremaskinen igen.
    Tilsæt hirseflager, rismel, boghvedemel og groft salt og rør det igen igennem i et par minutter på røremaskinen.
    Glutenfri rugbrød med kerner
    Hæld massen i en 28 cm lang rugbrødsform der enten er beklædt med bagepapir eller smurt i olie.
    Glutenfri rugbrød med kerner
    Smør toppen af brødet med et tyndt lag olivenolie og bag det i 70 minutter ved 170 grader almindelig ovn.

Om forfatteren


Efter at have levet med atopisk eksem hele mit liv, da ændrede jeg i 2018 min livstil og lever nu gluten og mælkefri. Det har haft stor betydning for mig, da min eksem nu næsten er væk.