Det er svært at finde et lækkert kernerugbrød der er glutenfrit. Vores opskrift er super lækker og nemt at lave.

Ingredienser
- 1 liter Vand Cirka 40 grader
- 20 gram Loppefrøskaller
- 20 gram Carob
- 75 gram Hørfrø
- 30 gram Sesamfrø
- 30 gram Solsikkekerner
- 30 gram Græskarkerner
- 80 gram Boghvede Hele
- 165 gram Boghvede Knækkede
- 125 gram Hirseflager
- 140 gram Rismel
- 140 gram Boghvedemel
- 3 tsk. Groft salt
- Olivenolie Til penslingen
Sådan gør du
- Start med at røre vand, loppefrøskaller, carob, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, græskarkerner, knækkede- og hele bogkerner sammen. Brug gerne en røremaskine til det. Lad dejen hvile i 30 minutter ved stuetemperatur og giv derefter dejen et par minutter på røremaskinen igen. Tilsæt hirseflager, rismel, boghvedemel og groft salt og rør det igen igennem i et par minutter på røremaskinen.
Hæld massen i en 28 cm lang rugbrødsform der enten er beklædt med bagepapir eller smurt i olie.
Smør toppen af brødet med et tyndt lag olivenolie og bag det i 70 minutter ved 170 grader almindelig ovn.
Om forfatteren
Efter at have levet med atopisk eksem hele mit liv, da ændrede jeg i 2018 min livstil og lever nu gluten og mælkefri. Det har haft stor betydning for mig, da min eksem nu næsten er væk.