Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Glutenfri rugbrød med kerner

Lene Barner Dyg

Efter at have levet med atopisk eksem hele mit liv, da ændrede jeg i 2018 min livstil og lever nu gluten og mælkefri. Det har haft stor betydning for mig, da min eksem nu næsten er væk.

22. juli 2018

Opskrift på glutenfri rugbrød med kerner

Det er svært at finde et lækkert kernerugbrød der er glutenfrit. Vores opskrift er super lækker og nemt at lave.


Servings: 1 Portioner

Glutenfri rugbrød med kerner

Author: Lene Barner Dyg
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 1 time 10 minutter

Ingredienser

  • 1 liter Vand Cirka 40 grader
  • 20 gram Loppefrøskaller
  • 20 gram Carob
  • 75 gram Hørfrø
  • 30 gram Sesamfrø
  • 30 gram Solsikkekerner
  • 30 gram Græskarkerner
  • 80 gram Boghvede Hele
  • 165 gram Boghvede Knækkede
  • 125 gram Hirseflager
  • 140 gram Rismel
  • 140 gram Boghvedemel
  • 3 tsk. Groft salt
  • Olivenolie Til penslingen

Sådan gør du

  • Start med at røre vand, loppefrøskaller, carob, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, græskarkerner, knækkede- og hele bogkerner sammen. Brug gerne en røremaskine til det.
  • Lad dejen hvile i 30 minutter ved stuetemperatur og giv derefter dejen et par minutter på røremaskinen igen.
  • Tilsæt hirseflager, rismel, boghvedemel og groft salt og rør det igen igennem i et par minutter på røremaskinen.
  • Hæld massen i en 28 cm lang rugbrødsform der enten er beklædt med bagepapir eller smurt i olie.
  • Smør toppen af brødet med et tyndt lag olivenolie og bag det i 70 minutter ved 170 grader almindelig ovn.