x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Glutenfri lagkage

FADLSFORLAG | 24. april 2019
Men banan og hindbærskum

En hyggelig og velsmagende fødselsdagslagkage med glutenfri lagkagebunde og nem at lave laktosefri hvis man ønsker det.

Vi har opskriften fra bogen: “Sund mave – low FODMAP diet“, hvor forfatterne Camilla Thrysøe og Mia Schomacker siger følgende om den:

“Til en fødselsdag hører lagkage til – og hvorfor skal du snydes, bare fordi du følger low FODMAP diet?

Her får du en opskrift på FODMAP-venlige og glutenfri lagkagebunde.

Fyld kagen med dit yndlingslagkagefyld, eller prøv vores simple version med hindbærflødeskum og søde bananer.”


Glutenfri lagkage

Men banan og hindbærskum
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 10 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

Lagkagebunde

  • 4 stk. Æg Mellemstore
  • 1.5 deciliter Sukker
  • 1.5 deciliter Kartoffelmel
  • 1 tsk. Bagepulver

Fyld

  • 2.5 deciliter Piskefløde
  • 2 deciliter Fromage frais Eller 3 dl drænet laktosefri yoghurt
  • 3 tsk. Vaniljesukker
  • 250 gram Hindbær Friske
  • 2 stk. Bananer Modne

Pynt

  • 2.5 deciliter Piskefløde Eventuelt laktosefri
  • 50 gram Mørk chokolade
  • 50 gram Valnødder

Sådan gør du

Lagkagebunde

  • Først laves lagkagebundene.
    Del æggehvider og æggeblommer i hver sin skål.
    Pisk æggehviderne stive.
    Tilsæt sukker til æggehviderne lidt ad gangen, imens du fortsat pisker.
    Tilsæt herefter 1 æggeblomme ad gangen, imens du fortsat pisker.
    Sigt kartoffelmel og bagepulver ned i æggemassen, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
    Bag bundene ved 225 °C i ca. 8 minutter i en smurt kageform ad tre omgange, så du får tre bunde.
     

Lagkagefyldet

  • Herefter laves fyldet.
    Pisk fløden til flødeskum.
    Mos hindbær med en gaffel.
    Rør vaniljesukker sammen med yoghurt, og vend flødeskum, vaniljeyoghurt og moste hindbær forsigtigt sammen.
    Skær bananerne i skiver.
    Kom fyldet i de afkølede lagkagebunde – skiftevis med hindbærskum og bananskiver.
     

Pyntning

  • Pynt herefter lagkagen.
    Pisk fløden til flødeskum, og pynt lagkagen med flødeskum samt hakket chokolade og valnødder.

Noter

TIP: Prøv også en version med ananas fra dåse, kagecreme og chokoladeglasur, som smager super godt.
Du kan også prøve at tilsætte smag til dine lagkagebunde, for eksempel kakaopulver. Lagkagebundene kan fryses ned, hvis du skal bruge dem en anden dag.

Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Sund mave – low FODMAP diet"