Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Glutenfri grøntsagstærte

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

14. januar 2020

Opskrift på glutenfri grøntsagstærte

Lækker og flot grøntsagstærte med bl.a. blomkål, skinke, tomater og porre.

Tærten er uden gluten, men med masser af velsmag.

Vi har opskriften fra bogen: “Boost din sundhed med antiinflammatorisk kost“, hvor forfatteren Pernille Kruse skriver følgende om opskriften:

“Jeg elsker tærter. De er hurtige at lave, og det er altid lækkert at have et stykke med i madpakken dagen efter. Lav evt. dobbeltportion, så du har til 2 dage, da kan du blot variere salaten, I spiser til.”


Servings: 1 tærte

Glutenfri grøntsagstærte

Author: Muusmann Forlag
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time

Ingredienser

Bund

  • Vand 1/2-1 dl
  • 15 gram Husk loppefrøskaller
  • 0.5 tsk. Salt
  • 100 gram Hirseflager eller quina, havre eller ris
  • 200 gram Rismel
  • 0.5 deciliter Olie oliven-, raps- eller kokosolie
  • 1 tsk. Bagepulver

Fyld

  • 2 stk. Porre
  • 0.5 stk. Blomkål eller broccoli
  • 200 gram Skinke i tern (kan udelades)
  • 4 stk. Æg
  • 4 deciliter Plantemælk
  • 1 deciliter Kogevand fra porre/kål
  • Peber
  • 3 stk. Tomater store
  • Sesamfrø til pynt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen pa 180 °C.
    Vand og HUSK røres sammen og står og trækker i 15 minutter.
    Derefter piskes det luftigt og resten af ingredienserne tilsættes.
    Juster evt. med lidt vand eller mel, så dejen samles.
    Tryk dejen ud i en smurt tærteform og forbag den i 15 minutter.
    Mens bunden forbages, renses porrerne og skæres i skiver, og kålen deles i buketter.
    Damp begge grøntsager i lidt saltet vand.
    Hæld kogevandet over i en skål og fordel porre, kål og skinke i den forbagte tærtebund.
    Pisk æggene sammen med plantemælken, lidt kogevand og lidt peber.
    Hæld vasken over fyldet og bag tærten i ca. 30 minutter.
    De sidste 10 minutter pyntes tærten med skiver af tomat + sesamfrø.

Noter

Fotos: Tia Borgsmidt