Opskrift på glutenfri grøntsagstærte
Lækker og flot grøntsagstærte med bl.a. blomkål, skinke, tomater og porre.
Tærten er uden gluten, men med masser af velsmag.
Vi har opskriften fra bogen: “Boost din sundhed med antiinflammatorisk kost“, hvor forfatteren Pernille Kruse skriver følgende om opskriften:
“Jeg elsker tærter. De er hurtige at lave, og det er altid lækkert at have et stykke med i madpakken dagen efter. Lav evt. dobbeltportion, så du har til 2 dage, da kan du blot variere salaten, I spiser til.”

Glutenfri grøntsagstærte
Ingredienser
Bund
- Vand 1/2-1 dl
- 15 gram Husk loppefrøskaller
- 0.5 tsk. Salt
- 100 gram Hirseflager eller quina, havre eller ris
- 200 gram Rismel
- 0.5 deciliter Olie oliven-, raps- eller kokosolie
- 1 tsk. Bagepulver
Fyld
- 2 stk. Porre
- 0.5 stk. Blomkål eller broccoli
- 200 gram Skinke i tern (kan udelades)
- 4 stk. Æg
- 4 deciliter Plantemælk
- 1 deciliter Kogevand fra porre/kål
- Peber
- 3 stk. Tomater store
- Sesamfrø til pynt
Sådan gør du
- Tænd ovnen pa 180 °C. Vand og HUSK røres sammen og står og trækker i 15 minutter. Derefter piskes det luftigt og resten af ingredienserne tilsættes. Juster evt. med lidt vand eller mel, så dejen samles. Tryk dejen ud i en smurt tærteform og forbag den i 15 minutter. Mens bunden forbages, renses porrerne og skæres i skiver, og kålen deles i buketter. Damp begge grøntsager i lidt saltet vand. Hæld kogevandet over i en skål og fordel porre, kål og skinke i den forbagte tærtebund. Pisk æggene sammen med plantemælken, lidt kogevand og lidt peber. Hæld vasken over fyldet og bag tærten i ca. 30 minutter. De sidste 10 minutter pyntes tærten med skiver af tomat + sesamfrø.