x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Glutenfri æbletærte

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 12. marts 2019

Dejlig og velsmagende æbletærte – lavet uden gluten.

Kagen består af en glutenfri mørdej og dens sprødhed sammen med en kombination af sødme og syrlige æbler, giver en dejlig tærte. 


Glutenfri æbletærte

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 1 tærte
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen

Ingredienser

Mørdej

  • 300 gram Melblanding Finax glutenfri melblanding (rød)
  • Stødt ingefær 1-2 tsk.
  • 150 gram Smør Stuetempereret
  • 1 stk. Æg

Fyld

  • Æbler 4-5 stk. Gerne syrlige
  • 2 spsk. Sukker
  • 1 tsk. Kanel Gerne ceylon

Pynt

  • Perlesukker Kan erstattes af flormelis

Sådan gør du

  • 1.    Find en stor skål, en dyb tallerken, en vægt, en smørkniv og en kagerulle.
    2.    Vej melet i den dybe tallerken og hæld det i den store skål.
    3.    Vej flormelis i den dybe tallerken og hæld det i den store skål.
    4.    Tilsæt ingefær .
    5.    Mål smørret af – brug stregerne på smørpakken.
    6.    Skær smørret i små klumper og kom dem i den store skål.
    7.    Slå ægget ud i den store skål.
    8.    Stik hænderne i skålen og nulr ingredienserne til de ligner revet ost.
    9.    Mas det hele sammen til en klump.
    10.  Pak dejklumpen ind i film og læg den i fryseren i 15-30 min. eller i køleskabet 1 time.
    11.  Tænd ovnen på 190 grader celsius.
    12.  Tag et skærebræt og en kniv.
    13.  Skyl æblerne og tør dem .
    14.  Skær æblerne i 1/8-dele eller tyndere, hvis du vil.
    15.  Put dem i en frysepose sammen med sukker og kanel og ryst posen godt, så der er sukker og kanel på alle æblerne.
    16.  Tag dejen ud af fryseren.
    17.  Del dejen i 2 – til en bund og en top.
    18.  Rul dem begge flade med kagerullen og læg den ene i bunden af et smurt tærtefad.
    19.  Hæld æblerne i fadet.
    20.  Læg den anden dej ovenpå.
    21.  Bag tærten i 35 minutter. 

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.