Opskrift på glutenfri æbletærte
Dejlig og velsmagende æbletærte – lavet uden gluten.
Kagen består af en glutenfri mørdej og dens sprødhed sammen med en kombination af sødme og syrlige æbler, giver en dejlig tærte.

Glutenfri æbletærte
Ingredienser
Mørdej
- 300 gram Melblanding Finax glutenfri melblanding (rød)
- Stødt ingefær 1-2 tsk.
- 150 gram Smør Stuetempereret
- 1 stk. Æg
Fyld
- Æbler 4-5 stk. Gerne syrlige
- 2 spsk. Sukker
- 1 tsk. Kanel Gerne ceylon
Pynt
- Perlesukker Kan erstattes af flormelis
Sådan gør du
- 1. Find en stor skål, en dyb tallerken, en vægt, en smørkniv og en kagerulle. 2. Vej melet i den dybe tallerken og hæld det i den store skål. 3. Vej flormelis i den dybe tallerken og hæld det i den store skål. 4. Tilsæt ingefær . 5. Mål smørret af – brug stregerne på smørpakken. 6. Skær smørret i små klumper og kom dem i den store skål. 7. Slå ægget ud i den store skål. 8. Stik hænderne i skålen og nulr ingredienserne til de ligner revet ost. 9. Mas det hele sammen til en klump. 10. Pak dejklumpen ind i film og læg den i fryseren i 15-30 min. eller i køleskabet 1 time. 11. Tænd ovnen på 190 grader celsius. 12. Tag et skærebræt og en kniv. 13. Skyl æblerne og tør dem . 14. Skær æblerne i 1/8-dele eller tyndere, hvis du vil. 15. Put dem i en frysepose sammen med sukker og kanel og ryst posen godt, så der er sukker og kanel på alle æblerne. 16. Tag dejen ud af fryseren. 17. Del dejen i 2 – til en bund og en top. 18. Rul dem begge flade med kagerullen og læg den ene i bunden af et smurt tærtefad. 19. Hæld æblerne i fadet. 20. Læg den anden dej ovenpå. 21. Bag tærten i 35 minutter.