Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Glutenfri æbletærte

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er medejer og chefredaktør på GastroFun. Han har arbejdet som skolelærer i over 10 år, bl.a. i madkundskab, hvor han har skrevet alle sine opskrifter selv. Thomas er vild med krydderier, og eksperimenterer lige nu en masse med det asiatiske køkken. Og så er hans nye yndlingsgrej en trykkoger. Du finder ham enten på GastroFuns kontor eller i TV-køkken. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

12. marts 2019

Opskrift på glutenfri æbletærte

Dejlig og velsmagende æbletærte – lavet uden gluten.

Kagen består af en glutenfri mørdej og dens sprødhed sammen med en kombination af sødme og syrlige æbler, giver en dejlig tærte. 


Servings: 1 tærte

Glutenfri æbletærte

Author: Thomas Tranegaard Nielsen
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 35 minutter

Ingredienser

Mørdej

  • 300 gram Melblanding Finax glutenfri melblanding (rød)
  • Stødt ingefær 1-2 tsk.
  • 150 gram Smør Stuetempereret
  • 1 stk. Æg

Fyld

  • Æbler 4-5 stk. Gerne syrlige
  • 2 spsk. Sukker
  • 1 tsk. Kanel Gerne ceylon

Pynt

  • Perlesukker Kan erstattes af flormelis

Sådan gør du

  • 1.    Find en stor skål, en dyb tallerken, en vægt, en smørkniv og en kagerulle.
    2.    Vej melet i den dybe tallerken og hæld det i den store skål.
    3.    Vej flormelis i den dybe tallerken og hæld det i den store skål.
    4.    Tilsæt ingefær .
    5.    Mål smørret af – brug stregerne på smørpakken.
    6.    Skær smørret i små klumper og kom dem i den store skål.
    7.    Slå ægget ud i den store skål.
    8.    Stik hænderne i skålen og nulr ingredienserne til de ligner revet ost.
    9.    Mas det hele sammen til en klump.
    10.  Pak dejklumpen ind i film og læg den i fryseren i 15-30 min. eller i køleskabet 1 time.
    11.  Tænd ovnen på 190 grader celsius.
    12.  Tag et skærebræt og en kniv.
    13.  Skyl æblerne og tør dem .
    14.  Skær æblerne i 1/8-dele eller tyndere, hvis du vil.
    15.  Put dem i en frysepose sammen med sukker og kanel og ryst posen godt, så der er sukker og kanel på alle æblerne.
    16.  Tag dejen ud af fryseren.
    17.  Del dejen i 2 – til en bund og en top.
    18.  Rul dem begge flade med kagerullen og læg den ene i bunden af et smurt tærtefad.
    19.  Hæld æblerne i fadet.
    20.  Læg den anden dej ovenpå.
    21.  Bag tærten i 35 minutter.