Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Glutenfri æbletærte

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

12. marts 2019

Opskrift på glutenfri æbletærte

Dejlig og velsmagende æbletærte – lavet uden gluten.

Kagen består af en glutenfri mørdej og dens sprødhed sammen med en kombination af sødme og syrlige æbler, giver en dejlig tærte. 


Antal: 1 tærte

Glutenfri æbletærte

Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 35 minutter

Ingredienser

Mørdej

  • 300 gram Melblanding Finax glutenfri melblanding (rød)
  • Stødt ingefær 1-2 tsk.
  • 150 gram Smør Stuetempereret
  • 1 stk. Æg

Fyld

  • Æbler 4-5 stk. Gerne syrlige
  • 2 spsk. Sukker
  • 1 tsk. Kanel Gerne ceylon

Pynt

  • Perlesukker Kan erstattes af flormelis

Sådan gør du

  • 1.    Find en stor skål, en dyb tallerken, en vægt, en smørkniv og en kagerulle.
    2.    Vej melet i den dybe tallerken og hæld det i den store skål.
    3.    Vej flormelis i den dybe tallerken og hæld det i den store skål.
    4.    Tilsæt ingefær .
    5.    Mål smørret af – brug stregerne på smørpakken.
    6.    Skær smørret i små klumper og kom dem i den store skål.
    7.    Slå ægget ud i den store skål.
    8.    Stik hænderne i skålen og nulr ingredienserne til de ligner revet ost.
    9.    Mas det hele sammen til en klump.
    10.  Pak dejklumpen ind i film og læg den i fryseren i 15-30 min. eller i køleskabet 1 time.
    11.  Tænd ovnen på 190 grader celsius.
    12.  Tag et skærebræt og en kniv.
    13.  Skyl æblerne og tør dem .
    14.  Skær æblerne i 1/8-dele eller tyndere, hvis du vil.
    15.  Put dem i en frysepose sammen med sukker og kanel og ryst posen godt, så der er sukker og kanel på alle æblerne.
    16.  Tag dejen ud af fryseren.
    17.  Del dejen i 2 – til en bund og en top.
    18.  Rul dem begge flade med kagerullen og læg den ene i bunden af et smurt tærtefad.
    19.  Hæld æblerne i fadet.
    20.  Læg den anden dej ovenpå.
    21.  Bag tærten i 35 minutter.