
Opskrift på gluten & mælkefri kerne boller
Mit bud på lækre og velsmagende kerneboller.
Da jeg både er gluten- og laktoseallergiker, så er det ikke nok for mig at bruge mælkeprodukter uden laktose, så her er mit bud på hvordan man sagtens stadig kan få en lækker udgave af boller uden at bruge disse produkter.

Gluten & mælkefri kerne boller
Ingredienser
- 0.25 pakke Gær
- 12 deciliter Vand
- 2 tsk. Salt
- 3 spsk. Loppefrøskaller
- 500 gram Havremel Jeg blender glutenfri havregryn
- 150 gram Boghvedemel
- 150 gram Majsmel
- 130 gram Solsikkekerner
- 130 gram Græskarkerner
Sådan gør du
Dag 1
- Rør vand og gær sammen og tilføj derefter salt og loppefrøskaller. Bland alle meltyperne sammen i en skål for sig, og tilsæt lidt af gangen til massen. Tilsæt derefter kernerne og lad dejen stå tildækket på køkkenbordet et par timer, og derefter i køleskabet natten over
(mellem 8-24 timer).
Dag 2
- Tænd ovnen på 250 grader, alm. varme, lad de bageplader der skal bruges blive varmet op med ovnen. Form bollerne og sæt på bagepapir, de skal ikke pensles. Når ovnen når de 250 grader, da trækkes bagepapiret over på bagepladen, og bollerne bages i 17-20 minutter til de er gyldne og føles hule når man banker på dem under bunden.