Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Gluten & mælkefri kerne boller

Lene Barner Dyg

Efter at have levet med atopisk eksem hele mit liv, da ændrede jeg i 2018 min livstil og lever nu gluten og mælkefri. Det har haft stor betydning for mig, da min eksem nu næsten er væk.

28. juli 2019
Frokostbolle, grovbolle

Opskrift på gluten & mælkefri kerne boller

Mit bud på lækre og velsmagende kerneboller.

Da jeg både er gluten- og laktoseallergiker, så er det ikke nok for mig at bruge mælkeprodukter uden laktose, så her er mit bud på hvordan man sagtens stadig kan få en lækker udgave af boller uden at bruge disse produkter.


Servings: 25 Stk.

Gluten & mælkefri kerne boller

Frokostbolle, grovbolle
Author: Lene Barner Dyg
Ret: Bagning
Forb. tid: 8 timer 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 0.25 pakke Gær
  • 12 deciliter Vand
  • 2 tsk. Salt
  • 3 spsk. Loppefrøskaller
  • 500 gram Havremel Jeg blender glutenfri havregryn
  • 150 gram Boghvedemel
  • 150 gram Majsmel
  • 130 gram Solsikkekerner
  • 130 gram Græskarkerner

Sådan gør du

Dag 1

  • Rør vand og gær sammen og tilføj derefter salt og loppefrøskaller. 
    Bland alle meltyperne sammen i en skål for sig, og tilsæt lidt af gangen til massen.
    Tilsæt derefter kernerne og lad dejen stå tildækket på køkkenbordet et par timer, og derefter i køleskabet natten over
    (mellem 8-24 timer).
     

Dag 2

  • Tænd ovnen på 250 grader, alm. varme, lad de bageplader der skal bruges blive varmet op med ovnen.
    Form bollerne og sæt på bagepapir, de skal ikke pensles.
    Når ovnen når de 250 grader, da trækkes bagepapiret over på bagepladen, og bollerne bages i 17-20 minutter til de er gyldne og føles hule når man banker på dem under bunden.

Noter

Bolledejen er rørt på en Kenwood røremaskine