x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Gin fizz

GINBISSE | 3. juli 2019

Sådan laver du den perfekte Gin Fizz! (Southside Fizz)

Gin Fizz er en superklassisk cocktail. Det er dog lidt som om, den har fået et comeback – men hvad betyder fizz egentlig?

En fizz er en fællesbetegnelse for drinks eller cocktails, der er baseret på spiritus, citronsaft, sodavand og sukker, og ordet kommer egentlig bare af lyden af brusende væske – prøv engang: “fzzzzz”.

Det giver da meget god mening nu, ik’? Gin Fizz er den mest populære cocktail i fizz-familien.

Gin Fizz fik sit helt store gennembrud tilbage i 1900-tallets Amerika. I New Orleans var drinken simpelthen så populær, at barerne var nødsaget til at hyre hele teams af bartendere, der kunne skiftes til at shake cocktailen. Kan du lige se det for dig?

Der findes flere udgaver af gin fizz, og i denne opskrift skal vi give os i kast med den såkaldte Southside Fizz. Southside fizz er en toplækker, frisk variant lavet med blandt andet mynte. Der er også tilføjet champagnesirup, som du kan lave helt selv – det får du også en guide til, og det er der altså ikke mange ben i.

Du kan i øvrigt med fordel komme dit cocktailglas i fryseren på forhånd.

Følg med her 🙂


Gin fizz

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Antal: 1 drink
Forfatter: Ginbisse

Ingredienser

Champagnesirup

  • 1 centiliter Champagne eller prosecco
  • 1.5 centiliter Sirup champagnesirup

Southside Fizz

  • 5 centiliter Gin
  • 2.5 centiliter Limesaft
  • 1 centiliter Sukker
  • 1 centiliter æggehvider
  • Mynte friske mynteblade, 5-6 stk.
  • Danskvand til at toppe af med
  • Mynte en lille buket friske mynteblade til pynt
  • 10 Isterninger

Sådan gør du

Champagnesirup

  • Her får du vejledningen til at lave champagnesirup til én enkelt drink, så hvis du skal lave to drinks, fordobler du bare mængden - og så videre 😉 Du kan sagtens tilføje lidt ekstra sukker til siruppen, hvis du ønsker en sødere cocktail.
    1. Find en gryde.
    2. Kom champagne/prosecco samt sukker i gryden.
    3. Tænd for komfuret.
    4. Lad sukkeret blive opløst.
    5. Vent til skummet på toppen er aftaget.
    6. Find en tragt og en skoldet flaske, for eksempel en patentflaske.
    7. Hæld siruppen gennem tragten og ned i flasken.
    8. Sæt det på køl. Her kan det holde sig i 14 dages tid, men hvis du tilføjer en spiseske vodka, efter siruppen er hældt på flasken, kan du forlænge holdbarheden lidt.
    9. Lad siruppen stå i køleskabet i nogle timer, før du laver din Southside Fizz.
     

Southside Fizz

  • Og nu til the star of the show! Så skal der mixes cocktails:
    1. Find din shaker.
    2. Kom isterninger, limesaft/limejuice, champagnesirup, mynteblade og æggehvide i shakeren.
    3. Kom låget på shakeren og ryst den kraftigt i 30-45 sekunder.
    4. Find et glas.
    5. Hæld væsken i glasset uden isterninger.
    6. Tøm shakeren for isterninger.
    7. Hæld væsken tilbage i shakeren.
    8. Kom igen låget på shakeren og ryst kraftigt i yderligere 30-45 sekunder.
    9. Filtrér/si væsken over i dit (gerne nedkølede) cocktailglas - Vi vil gerne undgå at få de små stykker af mynteblade med, så du kan med fordel bruge en såkaldt strainer (du har nok set bartendere bruge dette metalværktøj, der har en C-formet "spiral" på sig, der placeres ovenpå cocktailglasset).
    10. Top din cocktail af med en lille sjat danskvand for at tilføje brus - eller "fzzzzz" 😉
    11. Pynt med den lille buket friske mynteblade.
    12. Nyd! Og god sommer 🙂
    Gin fizz

Om forfatteren


Gin entusiast med en svaghed for gin&tonic samt cocktails!

Følg min Instagram profil her.