Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Ghormeh sabzi

Foodeliciouscph

Foodeliciouscph ejes af en madglad kvinde, som elsker at lave mad, bage og udvikle opskrifter. Derudover er foodeliciouscph et køkken, med opskrifter fra rundt omkring i verdenen!

3. februar 2020
En iransk urte-ret med lam

Opskrift på ghormeh sabzi

En iransk urte-ret med lam – Super lækker ?

Efter flere har efterspurgt en opskrift på denne lækre persiske ret, har jeg endelig fået den lavet!

 


Antal: 4 personer

Ghormeh sabzi

En iransk urte-ret med lam
Forfatter: Foodeliciouscph
Forb. tid: 4 timer
Tilb. tid: 1 time

Ingredienser

  • 500 gram Lammekød i tern
  • 4 deciliter Ghormez sabze tørret - 2 dåser
  • 5 stk. Lime tørret
  • Kidneybønner røde - 2 håndfulde
  • 2 stk. Løg
  • 2 spsk. Gurkemeje
  • Ris

Sådan gør du

  • Hvis din Sabzi laves med tørret, skal de 4 dl sættes i blød et par timer før retten laves.
    Derudover sættes de røde bønner i blød natten over.
    Start med at tilsætte skåret løg i en gryde med lidt olie.
    Når de er svitset i lidt olie, tilsættes lammekødet.
    Tilføj salt, peber og gurkemeje.
    Steg kødet med løget, indtil det er brunet.
    Når kødet er brunet, tilsættes urterne (sabzi). 
    Tilsæt derefter 5-6 dl vand.
    Rør godt rundt, og lad det simre under låg i cirka 15 minutter på mellem høj varme.
    Efter den halve time, tilføjes de røde bønner, samt de tørret lime.
    Prik huller i din lime med en gaffel, inden de tilføjes i retten.
    Lad det nu simre forsat i cirka 30-45 minutter med låg.
    Imens retten simre, laves risene.
    Hvis man ønsker, kan man som jeg lave safran ris også.
    Velbekommen ??