En iransk urte-ret med lam
Opskrift på ghormeh sabzi
En iransk urte-ret med lam – Super lækker ?
Efter flere har efterspurgt en opskrift på denne lækre persiske ret, har jeg endelig fået den lavet!
Antal: personer
Ghormeh sabzi
En iransk urte-ret med lam
Ingredienser
- 500 gram Lammekød i tern
- 4 deciliter Ghormez sabze tørret - 2 dåser
- 5 stk. Lime tørret
- Kidneybønner røde - 2 håndfulde
- 2 stk. Løg
- 2 spsk. Gurkemeje
- Ris
Sådan gør du
- Hvis din Sabzi laves med tørret, skal de 4 dl sættes i blød et par timer før retten laves. Derudover sættes de røde bønner i blød natten over. Start med at tilsætte skåret løg i en gryde med lidt olie. Når de er svitset i lidt olie, tilsættes lammekødet. Tilføj salt, peber og gurkemeje. Steg kødet med løget, indtil det er brunet. Når kødet er brunet, tilsættes urterne (sabzi). Tilsæt derefter 5-6 dl vand. Rør godt rundt, og lad det simre under låg i cirka 15 minutter på mellem høj varme. Efter den halve time, tilføjes de røde bønner, samt de tørret lime. Prik huller i din lime med en gaffel, inden de tilføjes i retten. Lad det nu simre forsat i cirka 30-45 minutter med låg. Imens retten simre, laves risene. Hvis man ønsker, kan man som jeg lave safran ris også. Velbekommen ??