Opskrift på gastrik
Gastrik – trylleri til sovsen:
I skal selvfølgelig ikke snydes for en opskrift, jeg vil dog først lige skrive lidt om hvad det er:
Gastrik er grundlæggende en smagsforstærker, som kan bruges til at tilføre sødme og syre.
Det kan bruges til f.eks. sovser og gryderetter, her kan det benyttes under tilsmagning og giver virkelig en god dybde til retten.
Det kan også bruges til glasering af kød og grøntsager eller som en lækker dressing.
Kunne du forestille dig at bruge gastrik derhjemme?

Gastrik
Grej
- Gryde Med tyk bund
Ingredienser
- 200 gram Rørsukker
- 4 dl Æbleeddike
Sådan gør du
- Rørsukker kommes i en tykbundet gryde og smeltes til karamel ved mellemhøj varme (pas på det ikke brænder på)
- Når rørsukkeret er blevet til karamel og er blevet godt brun tilsættes eddiken og der skrues ned på mellem varme
- Når det er ved at være kogt ned til ca. 2,5 dl i alt (tager ca. 10 min ) er den færdig.
- Det skal have samme konsistens som honning når det bliver koldt, hvis det er blevet for tyk kan man koge det op igen med lidt vand eller koge det ned igen hvis det ikke er tyk nok.
Noter
Følg mig på Instagram her.