x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Gammeldags oksesteg

ANNY FOGSGAARD SøSTRøM | 6. december 2018

Dejlig og lækker opskrift på en god, gammeldags oksesteg.

Min opskrift er lavet på en oksetykkam, men kødet kan sagtens erstattes af et oksebovstykke uden ben.

Kødet er langtidsbraiseret i rødvin, hvilket giver et perfekt grundlag for en god sovs til.


Gammeldags oksesteg

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 timer 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anny Fogsgaard Søstrøm

Ingredienser

  • 1 kilogram Oksetykkam Kan erstattes af oksebov uden ben. Det gør ikke det store for opskriften om kødstykker er på 1 eller 2 kg
  • 100 gram Bacon
  • 5 stk. Løg
  • 5 clove Hvidløg
  • 1 bunch Frisk timian
  • Salt
  • Peber
  • 0.5 liter Grøntsagsfond
  • 0.5 liter Rødvin

Sådan gør du

  • Hvis dit kød ikke er snøret, så er det en god ide at starte med at snøre det.
    Det sikrer at kødet har en ens form og får en ensartet tilberedning.
    Svits store stykker god bacon sammen med løg og hvidløg samt et bundt frisk timian.
    Godt med salt og peber på kødet og svitset det på alle sider.
    Tilsat en halv liter rødvin og en halv liter grønsagfond.
    Sæt låg på og lad det simre i minimum 2,5 timer på lavt blus til kødet er mørt.
    Kødet er nu klar til servering.
    Server med hvide kartofler og en brun sovs lavet på fonden fra kødet.
    Gammeldags oksesteg
    Gammeldags oksesteg

Om forfatteren