Opskrift på gammeldags oksesteg med perleløg
Gammeldags oksesteg med mos, gremolata og smør stegte perleløg.
Dette er bare en gammel klassiker, som man aldrig går galt i byen med.
Hjemme hos os er det en af livretterne, vi nyder at få det til aftensmad!
Kødet bliver så lækkert mørt og der er smag for alle pengene.
Herudover syntes vi det er super nemt at gå til og er faktisk nemmere at lave end man umiddelbart tror.
I får her opskriften på en klassiker som bare er en favorit hos mange.
Håber I har lyst til at prøve den.
Gammeldags oksesteg med perleløg
Ingredienser
Oksesteg
- 1250 gram Oksetykkam snøret - størrelsen betyder ikke det store
- 3 stk. Gulerødder
- 0.5 stk. Knoldselleri
- 2 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 2 deciliter Rødvin
- 4 deciliter Bouillon okse
- 2 stk. Laurbærblad
- 1 pakke Perleløg glas
- Timian lidt
- Salt og Peber
Kartoffelmos
- 1 kilogram Kartofler
- 100 gram Smør
- 1.5 deciliter Mælk
- Salt og Peber
Gremolata
- 1 bundt Persille
- 2 fed Hvidløg
- 1 stk. Citron kun skallen
Sådan gør du
Oksesteg
- Gulerødder, knoldselleri, løg og hvidløg skrælles og hakkes i mindre stykker.
- Stegen brunes af i gryden (som kan komme i ovnen med låg på).
- Stegen tages herefter op og grøntsagerne steges af.
- Rødvin hældes på og reduceres ca. 50 % ind.
- Stegen kommes tilbage og lægges oven på grøntsagerne.
- Oksebouillon, laurbær og timian kommes ved og det krydres med salt og peber.
- Sæt nu det hele i ovnen på 180 grader 1.5 til 2 timer til den er mør.
- Hold øje med den ikke koger tør (tilføj lidt ekstra bouillon om nødvendigt).
- Stegen tages op og sovsen sigtes og jævnes med lidt maizena om nødvendigt.
- Perleløgene steges på en pande med smør på i cirka 5 minutter til det har taget lidt farve.
- Krydr med salt og peber
Kartoffelmos
- Kartoflerne skrælles og koge i usaltet vand til de er møre, vandet hældes kartoflerne.
- De moses hvorefter smør og mælk kommes i.
- Smag til med salt og peber
Gremolata
- Persille og hvidløg hakkes hvorefter det blandes sammen med citronskal, vand, salt og peber.