ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Gammeldags Krydderkage

PER ASMUSSEN | 26. marts 2019

Krydderkagen er for mange en traditionsrig kage, man ofte forbinder med den ældre generation, bedsteforældre og gamle dage. 

Men faktisk har den klassiske krydderkage fået et come back – den er både nem at tilberede, holder sig god i flere dage og kan nemt fryses. 
Krydderkagen er med andre ord indbegrebet af den perfekte go-to kage, når du får gæster eller blot vil forkæle familien lidt.

Her får du en opskrift, der gennemgår ethvert trin i en god, gammeldags krydderkage.


Antal: 4 Portioner

Gammeldags Krydderkage

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 75 gram Brun farin
  • 100 gram Sukker
  • 175 gram Smør Blødt smør
  • 1 stk. Æg
  • 250 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Natron
  • 2 tsk. Kanel
  • 1 tsk. Nelliker
  • 1 tsk. Stødt ingefær
  • 1 tsk. Allehånde
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 2.5 deciliter Mælk
  • 2 deciliter Rosiner

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
    Rør brun farin, sukker og smør sammen.
    Tilsæt æg og rør det sammen.
    Rør mel, natron og de øvrige krydderier sammen i en skål for sig.
    Sigt melblandingen i skålen med sukker og smør.
    Rør grundigt.
    Tilsæt mælk og rør det til dejen er ensartet.
    Tilsæt rosiner.
    Smør din form og hæld dejen heri. Du kan bruge enhver passende form - kagen hæver dog en del. 
    Bag kagen i en lille time, til dejen ikke hænger i, når du stikker en kødnål eller ligende ned i den. 
    Lad kagen køle lidt af inden du vender den ud af formen. 
    Når kagen er helt kold, kan du skære den ud. 

Noter

TIP: Krydderkagen kan også deles og fyldes med smørcreme, hvilket også giver en dejlig smag. 

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Opskriften er inspireret af den her.