
Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med æblekompot, kanelremonce og chokolade
Gammeldags fastelavnsboller med fyld indeni og glasur på toppen. Mulighederne for fyld i sådanne boller er jo nærmest uendelige og i disse her har jeg lavet en kombination af æblekompot, kanelremonce og chokolade.
Fyldet her giver et helt perfekt mix af syrligt til masser af sødt og snasket og når det så trylles ind i en blød og lækker bolle med et strejf af kardemomme i dejen, ja det er altså lækkert!
Både remonce og æblekompot er nemt at lave og kan klares mens dejen hæver.
Så er det bare at rulle dejen ud, fylde godter i, folde sammen og bage.

Gammeldags fastelavnsboller med æblekompot, kanelremonce og chokolade
Ingredienser
Dej
- 1,5 deciliter Mælk
- 100 gram Smør
- 25 gram Gær
- 1 stk. Æg
- 300 gram Hvedemel
- 75 gram Rugmel
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 tsk. Kardemomme stødt
- 2 spsk. Sukker
- 0,5 tsk. Salt
Æblekompot
- 2 stk. Æbler
- 2 spsk. Sukker
- 0,5 deciliter Vand
- 1 tsk. Vaniljesukker
Kanelremonce
- 75 gram Sukker
- 75 gram Marcipan
- 75 gram Smør blødt, stuetempereret
- 1 tsk. Kanel
Desuden
- 25 gram Mørk chokolade hakket
Sådan gør du
Dej
- Smelt smørret og tag af varmen.
- Opløs gæren i mælken.
- Rør æg og smeltet smør i gærblandingen.
- I en anden skål røres mel, rugmel, vanillesukker, kardemomme, sukker og salt sammen – tilføj til den våde blanding lidt af gangen.
- Rør alt godt sammen og ælt dejen færdig på et meldrysset bord til en fin jævn, let klistret dej. Sæt dejen til hævning 1 time ved stuetemperatur.
Æblekompot
- Skær æbler i tern og put i gryde sammen med sukker, vand og vanillesukker, giv et kort opkog og lad simre til æblerne er så møre som du ønsker. Mos eller stavblend til ønsket konsistens.
Kanelremonce
- Put alle ingredienser i en skål og rør godt sammen – jeg synes det er nemmest med håndmixer.
Samling af bollerne
- Tænd ovnen på 175 grader, alm ovn.
- Efter hævning rulles dejen ud til en firkant, 3-4 mm tyk. Skær dejen i firkanter af ca. 10×10 cm.
- Put lidt æblekompot, marcipanremonce og hakket chokolade på midten af hver firkant.
- Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og klem godt sammen i samlingerne.
- Sæt fastelavnsbollerne på en bagepladen med bagepapir med samlingen nedad.
- Efterhæv 30 min.
- Pensl og bag ca. 18 min, til de er fine og gyldne.
- Lad bollerne køle og pynt dem med glasur inden servering.
Noter
